Optuženi za dilanje prijetio svjedoku da će ga odrobijati

Nebojša Tomašević
Optuženi za dilanje prijetio svjedoku da će ga odrobijati

Banjaluka - Optuženi za šverc narkotika Dejan Blagojević (23) iz Banjaluke prijetio je svjedoku Aleksandru Popoviću i Jovi Vuleti da će ih “odrobijati” ako u policiji pomenu njegovo ime.

Ovo je tokom istrage izjavio Popović, čiju je izjavu juče u banjalučkom Okružnom sudu pročitao tužilac Saša Labotić. Izjava je pročitana jer je svjedok nedostupan i nalazi se u Srbiji.

Osim Blagojevića, u ovom slučaju optuženi su Ognjen Ćutković (28), Miloš Radanović (37), Milan Bajić (22) i Radovan Radanović (24) iz Banjaluke.

- Čuo sam da je Dejan Blagojević prodavao narkotike i da je prijetio Vuleti i meni. Kada smo shvatili da su u pitanju ozbiljne prijetnje, potražili smo ga, ali ga nismo našli. On je za to čuo i poslao poruku: “Šta vas dvojica glumite, i tražite me po naselju. Kad vas vidim neće vam ni Bog pomoći” - navedeno je u Popovićevoj izjavi.

Osim ovih dokaza, juče je saslušano više policijskih inspektora zbog okolnosti ispitivanja pojedinih svjedoka u akciji “Petrićevac”. Svi oni su kazali da niko nije maltretiran, te da nije bilo prijetnji i sile prilikom ispitivanja.

Svjedoci odbrane optuženog Bajića, Dragan Vukelić, Milovan Purić i Pavle Knežević, istakli su da nikada nisu ni vidjeli ni čuli da on prodaje narkotike.

- Znam da je Bajić pušio marihuanu, i to smo nekad radili zajedno u društvu kada idemo na utakmice “Borca”, kada bi imao neko od navijača, pa uzmemo. Pušili smo na raznim mjestima. Nisam ni vidio ni čuo da prodaje drogu - kazao je Purić.

Prema optužnici, Ćutković i ostali su prodavali kokain i marihuanu na području Banjaluke i Kozarske Dubice od 1. juna 2016. do 19. septembra prošle godine. Zavisno od količine, marihuanu su prodavali po cijeni od 10 do 500 KM, a za kokain u manjim količinama uzimali su od 80 do 100 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana