Optuženi tvrdi da svjedok šeta oko njegove kuće

Nebojša Tomašević
Optuženi tvrdi da svjedok šeta oko njegove kuće

Banjaluka - Svjedok tužilaštva koji je navodno nedostupan, Oksana Reljić je u Banjaluci, hoda oko moje kuće i prkosi mi, kazao je u banjalučkom Okružnom sudu optuženi u predmetu “Trezor” Miloš Mrđan (42).

Reljićeva je, inače, nekadašnja supruga glavnog svjedoka protiv optuženih u ovom predmetu pokajnika Milana Reljića. Osim Mrđana, u predmetu “Trezor” optuženi su Siniša Straživuk (49), Jovica Karać (42), Tomislav Knežević (42), Željko Pavlović (40), te Đorđe Ćulum (37) i Aljoša Galić (29), koji su u zatvoru zbog ranijih presuda, a ostali se brane sa slobode.

Mrđan je kazao da je svjedok Oksana Reljić u Banjaluci, nakon što je republički tužilac Živana Bajić istakla da će predložiti da se čita njen iskaz ako se ne pojavi na sljedećem ročištu jer je nedostupna.

- Reljićeva hoda po Pobrđu, a vidio sam na kamerama da prolazi blizu mene. Vjerovatno želi da me isprovocira da nešto kažem - kazao je Mrđan i upitao sudsko vijeće da li može da je prijavi za uznemiravanje.

Sedmorku terete da su kao grupa počinili više razbojništava u kojima su ukrali blizu dva miliona maraka.

Tužilaštvo je u ovom slučaju u petak saslušalo Tanju Lugonja, svjedoka pljačke Rajfajzen banke, iz koje su pljačkaši 6. jula 2009. godine ukrali 33.468 KM.

- Tada sam radila u banci na šalteru i iznenada se ispred zgrade zaustavio dugačak auto iz koga su izašla tri maskirana lica. Kad su ušli, rekli su: “Pljačka, lezi dole!” Jedan je preskočio pult i pokupio novac koji su strpali u torbu. Odnijeli su oko 30.000 KM, dok je u sefu bilo mnogo više novca, trocifren broj - kazala je Lugonja i dodala da je razbojnik koji je nosio torbu pri izlasku njenoj koleginici rekao: “Volim te, lutko.”

Prema optužnici, sedmorka je djelovala kao organizovana grupa na području Banjaluke i Prijedora. Najveći plijen od 1.035.230 KM uzeli su iz Komercijalne banke u centru Banjaluke u aprilu 2011. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana