Милан Рељић поново свједочи

ATV
Милан Рељић поново свједочи

Бањалука - Милан Рељић, крунски свједок Тужилаштва, поново ће бити саслушан у предмету Трезор за пљачку више од два милиона марака. Тужилац Живана Бајић томе се противила, али је Судско вијеће Окружног суда Бањалука прихватило приједлог одбране.

У судници, ипак, неће бити новог саслушања Далибор Марића, свједока са имунитетом који је учествовао у пљачки више од милион марака из Комерцијалне банке.

“Већина одбране је предложила саслушање овог свједока поново. Рељић Милана ћемо ми позвати као свједока, с тим да овај свједок неће бити испитан на оне околности које су биле предмет директног и унакрсног испитивања, осим оних других које нису биле,” рекла је Сњежана Кудрић, предсједник Судског вијећа Окружног суда у Бањалуци.

Милан Рељић је лажно свједочио и треба да буде кривично гоњен – приговорила је у судници Јасминка Јовишевић, одбрана Томислава Кнежевића. У доказе улаже и записнике са главног претреса гдје је Рељић саслушан као оптужени, и записник када је испитан као свједок.  

“То ће бити материјални докази одбране Кнежевић Томислава, а у циљу доказивања да је Рељић лагао на главном претресу, да је лагао тужиоцу 2015. године,” каже Јовишевићева.  

Синиши Страживуку, Јовици Караћу, Милошу Мрђану, Томиславу Кнежевићу, Ђорђу Ћулуму, Аљоши Галићу и Жељки Павловићу суди се за  организован и криминал од 2008. до 2011. године на подручју Бањалуке, Приједора и Кнежева.  Највећи плијен су однијели у пљачки Комерцијалне банке у центру Бањалуке.

Након двомјесечне паузе, седморка ће поново засјести у оптуженичке клупе. На сљедећем рочишту отпочеће испитивање свједока које је предложила одрана оптужених.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана