Малетић пристао на казну од двије године затвора

Небојша Томашевић
Малетић пристао на казну од двије године затвора

Бањалука - Јовица Малетић (20) из Градишке закључио је споразум са бањалучким Окружним тужилаштвом у коме је признао да је крив за саобраћајну несрећу у којој је погинуо његов суграђанин Илија Новаковић (40) и пристао да му суд изрекне двије године затвора.

Споразум је предат бањалучком Окружном суду, али је вијеће одгодило да га разматра док се мајка страдалог Илије не изјасни да ли тражи одштету.

Тужилаштво је као свједока већ саслушало брата страдалог Илије, Рајка Новаковића, који је рекао да породица тражи 10.000 КМ одштете. Није могао да потврди да ли такав износ новца или нешто друго тражи његова мајка, па ће и она бити саслушана.

Бранилац оптуженог, адвокат Миле Ковачевић казао је да ће Малетић, уколико суд одбије споразум, признати кривицу.

Према оптужници, Малетић је несрећу скривио 12. августа 2017. године када је возећи пијан и недозвољеном брзином од око 71 километар на сат "пежоом 309" слетио с пута у мјесту Јелићи код Градишке. Усљед превртања возила на лицу мјеста је погинуо његов сувозач Илија Новаковић. У оптужници се наводи да је кобног дана Малетић, возећи из правца Врбашке према Јелићима на подручју Градишке, изгубио контролу над возилом и слетио прво на лијеву страну коловоза, а затим се занио и ударио у банкину поред пута. Од силине удара возило се одбило и преврнуло на бок. Страдалом Новаковићу возило је пригњечило грудни кош и главу, усљед чега је преминуо на лицу мјеста. Малетић је тада задобио лакше повреде.

- Алкотестирањем оптуженог утврђено да је у вријеме несреће у крви имао 2,27 промила алкохола. На дијелу пута гдје се десила несрећа брзина је ограничена на 50 километара на сат - наведено је у оптужници.

Вијеће бањалучког Окружног суда којем је предсједавао судија Пане Гаврић најавило је да ће споразум који је Малетић закључио с тужилаштвом разматрати 27. августа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана