Majka i sin priznali šverc narkotika

Nebojša Tomašević
Majka i sin priznali šverc narkotika

Banjaluka - Miloš Grmuša (26) i njegova majka Branka Grmuša (56) iz Laktaša sporazumno su priznali krivicu za šverc narkotika, a njihovo priznanje prihvatio je banjalučki Okružni sud.

Prema sporazumu koji je zaključio sa Okružnim tužilaštvom u Banjaluci, Milošu je predviđena kazna od tri godine i sedam mjeseci zatvora zbog šverca droge. Njegovu majku čeka uslovna kazna od jedne godine zbog pomaganja sinu u prodaji narkotika. U sporazumu je predviđeno da ona neće ići u zatvor ako u roku od tri godine ne počini novo krivično djelo. Predsjednik sudskog vijeća koje je prihvatilo priznanje krivice Pane Gavrić objavu presude majci i sinu zakazao je za danas.

Optužnica Miloša tereti da je nabavljao i švercovao marihuanu od početka decembra 2016. do 24. januara 2017. godine na području Laktaša i Banjaluke.

Navodi se da je drogu čuvao u porodičnoj kući u mjestu Babića Brdo kod Slatine, gdje ju je prepakivao, vagao i spremao za dalju prodaju. Narkotike je, zavisno od količine, prodavao po cijeni od 50 do 650 KM. Miloševu majku Branku terete da je S. B. dala vrećicu u kojoj je bilo 100 grama marihuane. Nju je prethodno nazvao sin i rekao joj gdje se droga nalazi i da je preda tom licu.

Tužilac Saša Labotić kazao je da je sporazume s optuženima zaključio jer smatra da će se njima postići svrha kažnjavanja.

- Prilikom odmjeravanja kazne za Miloša Grmušu imali smo u vidu da je više puta osuđivan. S druge strane, olakšavajuće za njega je njegova mladost. Kada je u pitanju njegova majka, radi se o osobi koja nije osuđivana, starijoj ženi narušenog zdravlja koja je pomagala sinu i tako počinila krivično djelo. To je sve za nju cijenjeno kao osobito olakšavajuće - kazao je Labotić.

Majka i sin su otkriveni krajem januara 2017. godine kada je policija u njihovoj kući pronašla i oduzela oko 41,9 grama marihuane i digitalnu vagu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana