Konobarica potvrdila da je optuženi Mihajlović pucao u kafiću

Nebojša Tomašević
Konobarica potvrdila da je optuženi Mihajlović pucao u kafiću

Banjaluka - Nekadašnja konobarica u kafiću "Zadatak - Rješenje" Sandra Purković kazala je u banjalučkom Okružnom sudu da zna da je optuženi Nemanja Mihajlović (24) pucao i da se metak rikošetirao i pogodio konobara.

- To nisam vidjela već sam kasnije čula da se tako dogodilo i da Mihajlović nije gađao konobara već pucao pokraj njega.  Tu veče sam radila u šanku. Negdje između ponoći i jedan čas začuo se pucanj i mislila sam da je petarda. Kada se čuo drugi pucanj, pobjegla sam u magacin jer sam se uplašila - kazala je Purkovićeva i dodala da optuženog zna samo iz kafića "Rješenje" gdje radio kao obezbjeđenje.

Tijana Jaroš koja je u vrijeme incidenta s drugaricama bila u pomenutom kafiću ispričala je da je malo prije nego je čula pucnjavu vidjela neke mladiće kako se grupišu.

- S obzirom na to da se svašta dešava pomislila sam da bi bilo dobro da odemo iz kafića plašeći se incidenta. Pozvala sam konobara da platimo račun. Nakon pet minuta on je došao i dok smo plaćali račun začuo se pucanj. Drugarice i ja smo se posakrivale ispod stola i nisam ništa vidjela - kazala je Jaroš.

Optužnica tereti Mihajlovića da je 27. decembra 2015. godine pucao iz pištolja među više od 100 gostiju  u kafiću poznatom kao "Zadatak - Rješenje" i teško ranio Ognjena Vukovića i Stefana Pavlovića. Prema optužnici sve se desilo kada se Mihajlović, koji je u kafiću radio kao obezbjeđenje, sukobio sa Vukovićem koji je bio u društvu koje je pravilo probleme. Mihajlović je, kako se navodi,  prišao tom društvu i opomenuo ih da ne prave probleme. Tomo prilikom je, navodi se u optužnici, napao Vukovića i udario ga drškom pištolja po glavi i ubrzo prema njemu ispalio dva hica. Pogodio ga je u natkoljenicu, a metak je prošao kroz nogu i ranio konobara Pavlovića. Optužnica Mihajlovića tereti za izazivanje opšte opasnosti, nanošenje teških povreda i nedozvoljeno držanje oružja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana