Конобарица потврдила да је оптужени Михајловић пуцао у кафићу

Небојша Томашевић
Конобарица потврдила да је оптужени Михајловић пуцао у кафићу

Бањалука - Некадашња конобарица у кафићу "Задатак - Рјешење" Сандра Пурковић казала је у бањалучком Окружном суду да зна да је оптужени Немања Михајловић (24) пуцао и да се метак рикошетирао и погодио конобара.

- То нисам видјела већ сам касније чула да се тако догодило и да Михајловић није гађао конобара већ пуцао покрај њега.  Ту вече сам радила у шанку. Негдје између поноћи и један час зачуо се пуцањ и мислила сам да је петарда. Када се чуо други пуцањ, побјегла сам у магацин јер сам се уплашила - казала је Пурковићева и додала да оптуженог зна само из кафића "Рјешење" гдје радио као обезбјеђење.

Тијана Јарош која је у вријеме инцидента с другарицама била у поменутом кафићу испричала је да је мало прије него је чула пуцњаву видјела неке младиће како се групишу.

- С обзиром на то да се свашта дешава помислила сам да би било добро да одемо из кафића плашећи се инцидента. Позвала сам конобара да платимо рачун. Након пет минута он је дошао и док смо плаћали рачун зачуо се пуцањ. Другарице и ја смо се посакривале испод стола и нисам ништа видјела - казала је Јарош.

Оптужница терети Михајловића да је 27. децембра 2015. године пуцао из пиштоља међу више од 100 гостију  у кафићу познатом као "Задатак - Рјешење" и тешко ранио Огњена Вуковића и Стефана Павловића. Према оптужници све се десило када се Михајловић, који је у кафићу радио као обезбјеђење, сукобио са Вуковићем који је био у друштву које је правило проблеме. Михајловић је, како се наводи,  пришао том друштву и опоменуо их да не праве проблеме. Томо приликом је, наводи се у оптужници, напао Вуковића и ударио га дршком пиштоља по глави и убрзо према њему испалио два хица. Погодио га је у наткољеницу, а метак је прошао кроз ногу и ранио конобара Павловића. Оптужница Михајловића терети за изазивање опште опасности, наношење тешких повреда и недозвољено држање оружја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана