Из затвора пуштени некадашњи полицијски инспектори

Срна
Из затвора пуштени некадашњи полицијски инспектори

Бањалука - Некадашњи полицијски инспектори из Бањалуке Огњен Стијак и Срђан Радуловић пуштени су из затвора, након што им је Уставни суд БиХ поништио правоснажну пресуду којом су били осуђени на пет и десет и по година затвора као припадници организоване групе која је продавала хероин и марихуану, изјавио је данас Срни адвокат Милан Романић.

"На слободу су пуштени јуче, након што су три године провели у затвору. У њиховом случају биће организовано поновно суђење", рекао је Романић, који је адвокат Радуловића.


Он тврди да су се у овом случају Окружни суд Бањалука и Врховни суд Републике Српске "показали као нестручни и да мало воде рачуна о људским правима".

У одлуци Уставног суда БиХ, која је донесена у марту, наведено је да се поништава пресуда Радуловићу и Стијаку, јер им је повријеђено право на правично суђење.

Радуловић, Стијак и Марко Ковачевић осуђени су 2015. године у бањалучком Окружном суду на укупно 23 године и три мјесеца затвора због организоване трговине дрогом и других дјела, а пресуду је потврдио Врховни суд Републике Српске.

Тада је у пресуди наведено да су осуђени били организована криминална група која је продавала хероин и марихуану од 2011. до 2013. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана