I Ćamija priznao da je dilovao drogu

Nebojša Tomašević
I Ćamija priznao da je dilovao drogu

Banjaluka - Miloš Dulić Ćamija (37) treći je optuženi za šverc narkotika u akciji "Piramida", koji se odlučio da prizna krivicu.

Tužilac Saša Labotić u banjalučkom Okružnom sudu obavijestio je sudsko vijeće da je zaključio sporazum o priznanju krivice s Dulićem. Nije naveo koju kaznu su dogovorili. Nakon toga vijeće kojim je predsjedavala sudija Snježana Kudrić razdvojila je postupak protiv njega. Ranije su istu stvar uradili Nedžad Bašić (36) iz Sanskog Mosta i Tihomir Novaković (43) iz Banjaluke tako da je na optuženičkoj klupi u predmetu "Piramida" sada ostalo 11 optuženih kojima se sudi zajedno.

Njima je, nakon priznanja Dulića, suđenje nastavljeno saslušanjem svjedoka Tamare Aleksić koja je izmijenila dio izjave koju je dala  policiji. Ona je ranije kazala da je prije hapšenja optuženog Tihomira Novakovića čula da je on razgovarao sa licem po nadimku Žuka, ali je na Sudu to porekla. Istakla je da ne zna ko je pomenuta osoba.

Ipak na insistiranje tužioca i Vijeća rekla je da u sudnici vidi osobu koju zna po nadimku Žuka i pokazala na optuženog Dragana Maksimovića.

Osim Maksimovića u predmetu "Piramida" na optuženičkim klupama još su ostali Muhamed Halilović zvani Pota (40), Milan Pičulin zvani Pićulin (35), Dragan Maksimović Žuti (39), Dragan Stanišić Gagi (34), Julija Halupa (25), Vedran Žolja (34) i Dalibor Mačak (37) iz Banjaluke, Edin Behremović Meša (49) iz Sanskog Mosta, Zoran Šavija (60) iz Visokog, Branko Milivojša (56) iz Prijedora.  Terete ih  da su zajedno na osnovu dogovora od početka 2017. do 10. oktobra preprodavali heroin, kokain, marihuanu, ekstazi i buprenofin. Zavisno od količine i vrste drogu su prodavali po cijenama od deset do 50 KM.  Ranije je odvojen sudski postupak protiv Nebojše Janjića zvanog Neno (45) i Ognjana Kokića zvanog Onjo (36) iz Sarajeva. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana