И Ћамија признао да је диловао дрогу

Небојша Томашевић
И Ћамија признао да је диловао дрогу

Бањалука - Милош Дулић Ћамија (37) трећи је оптужени за шверц наркотика у акцији "Пирамида", који се одлучио да призна кривицу.

Тужилац Саша Лаботић у бањалучком Окружном суду обавијестио је судско вијеће да је закључио споразум о признању кривице с Дулићем. Није навео коју казну су договорили. Након тога вијеће којим је предсједавала судија Сњежана Кудрић раздвојила је поступак против њега. Раније су исту ствар урадили Неџад Башић (36) из Санског Моста и Тихомир Новаковић (43) из Бањалуке тако да је на оптуженичкој клупи у предмету "Пирамида" сада остало 11 оптужених којима се суди заједно.

Њима је, након признања Дулића, суђење настављено саслушањем свједока Тамаре Алексић која је измијенила дио изјаве коју је дала  полицији. Она је раније казала да је прије хапшења оптуженог Тихомира Новаковића чула да је он разговарао са лицем по надимку Жука, али је на Суду то порекла. Истакла је да не зна ко је поменута особа.

Ипак на инсистирање тужиоца и Вијећа рекла је да у судници види особу коју зна по надимку Жука и показала на оптуженог Драгана Максимовића.

Осим Максимовића у предмету "Пирамида" на оптуженичким клупама још су остали Мухамед Халиловић звани Пота (40), Милан Пичулин звани Пићулин (35), Драган Максимовић Жути (39), Драган Станишић Гаги (34), Јулија Халупа (25), Ведран Жоља (34) и Далибор Мачак (37) из Бањалуке, Един Бехремовић Меша (49) из Санског Моста, Зоран Шавија (60) из Високог, Бранко Миливојша (56) из Приједора.  Терете их  да су заједно на основу договора од почетка 2017. до 10. октобра препродавали хероин, кокаин, марихуану, екстази и бупренофин. Зависно од количине и врсте дрогу су продавали по цијенама од десет до 50 КМ.  Раније је одвојен судски поступак против Небојше Јањића званог Нено (45) и Огњана Кокића званог Оњо (36) из Сарајева. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана