Горану Ристићу 13 година затвора због убиства вршњака

Срна
Горану Ристићу 13 година затвора због убиства вршњака

Брчко - Горан Ристић /25/ из Брчког правоснажно је осуђен на затворску казну од 13 година за убиство вршњака чији су иницијали М.Д, извршеног у мају 2015. године, саопштено је из Тужилаштва Брчко дистрикта.

"Ристић је неправоснажном пресудом Основног суда Брчко дистрикта првобитно био осуђен на казну затвора у трајању од 14 година, која је потом по жалби одбране смањена за једну годину. Након новог жалбеног поступка осуда на 13 година затвора за кривично дјело убиства је потврђена и као таква постала правоснажна", наводи се у саопштењу.


У међувремену, у завршну фазу ушао је и доказни поступак по оптужници против Мирка Боснића, Ристићевог саучесника, који је по изручењу БиХ због овог тешког кривичног дјела, такође, изведен пред надлежни суд Брчко дистрикта.

Тужилаштво Брчко дистрикта оптужило је Боснића и Ристића да су 23. маја 2015. године у брчанском насељу Грчица употребом ножева убили М.Д. Њима је стављено на терет да су подмукло убиство овог младића извршили наношењем дубоких убодних рана по врату, леђима и надлактици.

У саопштењу се наводи да је Тужилаштво доказивало оптужне наводе према којима М.Д. тада није био у могућности супроставити се Боснићу и Ристићу у положају између њих двојице у који су га довели у намјери да га лише живота, а потом му нанијели 13 убодних и једну резну рану, усљед којих је и наступила његова насилна смрт.

Осуђени Горан Ристић је након убиства М.Д. врло брзо откривен и ухапшен, док је оптужени Боснић лишен слободе након бјекства и вишемјесечног скривања у сусједној Србији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана