Година и по затвора због песничења полицајца

Небојша Томашевић
Година и по затвора због песничења полицајца

Бањалука - Двадесетдвогодишњи Бењамин Ћостовић звани Звијер из Тешња у бањалучком Окружном суду осуђен је на годину и по затвора, јер је песницом ударио полицајца и покушао да од њега отме пиштољ како би помогао свом сараднику.

Пресуди је претходио споразум о признању кривице који је Ћостовић закључио са Републичким тужилаштвом. Према оптужници, Ћостовић је кривична дјела починио са Мустафом Хасанбашићем званим Мућа (41) кога терете за покушај убиства, принуду и недозвољену производњу и промет оружја или експлозивних материја. Хасанбашићу ће суђење бити настављено у одвојеном поступку. Они су оптужени да су 9. марта напали полицијску патролу која их је уочила како конзумирају наркотике. Хасанбашић је пуцао на полицијску патролу и отео такси возило, док је Ћостовић ударио полицајца и покушао да му отме оружје. Наводи се да је двојац, када је уочен, стајао поред “голфа 5” у мјесту Главица код Добоја, гдје су конзумирали, али и препакивали наркотике ради даље продаје. Дрога је, наводи се, била Хасанбашићево власништво. У патроли која је покушала да их контролише били су полицајци Нермин С. и Алмир З.

- Чим је видио полицију, Хасанбашић, за којим је била расписана потјерница због избјегавања затворске казне, почео је да бјежи. Из торбе је извадио пиштољ. Полицајци су му наредили да стане, а он је испалио хитац према њима - пише у оптужници.

Док је Хасанбашић бјежао, додаје се у оптужници, Ћостовић је пришао полицајцима и ударио Нермина С., због чега је из пиштоља нехотице испалио хитац. Ћостовић га је напао и покушао да му отме оружје, али су га полицајци савладали. Хасанбашић је побјегао и успио да дође до познанице у Добоју која му је позвала такси. Он је таксисти Здравку Г. рекао да га вози у Приједел. Кад су наишли на полицијски пункт, Хасанбашић је пиштољем запријетио таксисти да не стаје. Потом га је истјерао, те побјегао возилом. Дошавши у Рајчево у Зеничко-добојском кантону, изашао је из возила и кренуо пјешице, а ухапшен је у Палучаку код Јабланице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана