Двије године затвора због покушаја убиства пјевача

Небојша Томашевић
Двије године затвора због покушаја убиства пјевача

Сарајево - Хилмија Вејсиловић (53) осуђен је јуче у Кантоналном суду у Сарајеву на јединствену казну од двије године и три мјесеца затвора због покушаја убиства пјевача Еснафа Пепића и недозвољеног држања оружја.

Пресуду је изрекло вијеће којем је предсједавао судија Јасенко Ружић, који је појаснио да је Вејсиловић за покушај убиства добио двије године, а за нелегално посједовање оружја шест мјесеци, те да му је изречена јединствена затворска казна.

Према пресуди, Вејсиловић је 16. марта 2014. године пуцао на пјевача Пепића на паркингу испред кафане "Шадрван" на Раковичкој цести у сарајевском насељу Раковица. Свему је претходило незадовољство Вејсиловића јер пјевач није  отпјевао пет пјесама које су наручили он и његово друштво.

Оптужени је по изласку из кафане Пепићу казао: "Сад ћеш пјевати, овдје на паркингу", и испалио два хица из пиштоља, од којих је један Пепића погодио у рукав. Кад је Пепић почео бјежати, Вејсиловић га је сустигао и пуцао му у стомак са удаљености од 50 центиметара. Пјевача је заштитила јакна, те му је зрно начинило тек лакшу повреду.

Судија Ружић је образлажући пресуду казао да је вијеће Вејсиловићу ублажило законом предвиђену казну.

- Суд је прегледао све доказе, из којих је издвојен исказ Еснафа Пепића. Вијеће сматра да се догађај збио управо на начин како га је Пепић описао и да је доказан умишљај оптуженог у извршењу кривичног дјела - казао је Ружић.

Он је истакао да је суд приликом одмјеравања казне као олакшавајуће за оптуженог цијенио признање, кајање и добро владање у судници.

Раније током процеса утврђено је да је Вејсиловић у вријеме почињења кривичног дјела у крви имао 0,47 промила алкохола. Вјештачењем је утврђено да је био у стадијуму лаког пијанства. Он је раније током суђења признао да је пуцао, али није рекао да је желио да убије пјевача.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана