Đuzel i Vrbljanac pristali na pet godina i pet mjeseci robije

nezavisne.com
Đuzel i Vrbljanac pristali na pet godina i pet mjeseci robije

Banjaluka - Banjalučanin Alen Đuzel (31) i Mirko Vrbljanac (30) iz Kneževa sa banjalučkim Okružnim tužilaštvo zaključili sporazume o priznanju krivice za pokušaj ubistva Nebojše Kojića (37) i pristali da budu osuđeni na ukupo pet godina i pet mjeseci zatvora.

Sporazum je juče i prihvatio Okružni sud u Banjaluci, a Branimir Jukić, predsjedenik sudskog vijeća izricanje presude zakazao je za petak.

Osumnjičeni su izjavili da su saglasni da se Vrbljancu izrekne dvije godine i šest mjeseci, a Đuzelu dvije godine i 11 mjeseci zatvora kao i da Kojiću nadoknade troškove liječenja od 4.263 KMi plate troškove sudskog postupka.

Obojica su pred sudom izrazili kajanje, a Vrbljanac je rekao je sa Kojićem kasnije popio i kafu, dok je Đuzel rekao da mu je nakon svega poslao poruku izvinjenja.

Terete se za brutalno premlaćivanje Kojića u januaru 2017. godine oko 1.35 časova u ulici Patrijarha Makarija Sokolovića kod džamije Ferhadije u Banjaluci.

Prema optužnici prvo su se posvađali s Kojićem i njegovim drugom Dejanom Stokućom u kafiću “Nebeska kafana”, a zatim su ih napali kada su izašli na ulicu. 

Vrbljanac je Kojića više puta udario pesnicom u glavu, oborio na asfalt te ga dok je ležao na asfaltu više puta šutnuo nogom u glavu, a Đuzel je za to vrijeme nasrnuo na Stokuću i udario ga više puta.

Zajedno su otjerali Stokuću, a dok je bježao, Kojić se pridigao s asfalta, ali su ga šutirali nogama po glavi i onesvijestili,  e mu je Đuzel iz novčanika uzeo 30 KM.

Poslije toga su pobjegli i ostavili Kojića da leži u snijegu na minus 11 stepeni, ali su ga pronašli policajci koju su ga odvezli u bolnicu i tako mu spasili život.

Vrbljanac je 2011. godine osuđen je za razbojništvo, a kaznu za to je već izdržao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana