Dilerima marihuane i kokaina 25 i po godina robije

N. T.
Dilerima marihuane i kokaina 25 i po godina robije

Banjaluka - Petorica optuženih za šverc narkotika, koji su pali u akciji “Petrićevac”, osuđeni su u banjalučkom Okružnom sudu na ukupno 25 i po godina zatvora.

Najvišu kaznu od šest i po godina zatvora dobio je Ognjen Ćutković (28), dok su Dejan Blagojević (23) i Radovan Radanović (24) dobili po pet i po godina. Miloš Radanović (37) osuđen je na pet, dok će Milan Bajić (22) provesti tri godine iza rešetaka. Ćutkoviću je u kaznu uračunato vrijeme provedeno u pritvoru od 19. septembra do 18. decembra lani.

Presudu je izreklo vijeće kojem je predsjedavala sudija Snježana Kudrić. Ona nije obrazlagala svoju odluku.

Prema presudi, Ćutković i ostali su preprodavali kokain i marihuanu na području Banjaluke i Kozarske Dubice od 1. juna 2016. do 19. septembra prošle godine. Prodaju narkotika su dogovarali putem telefona, a za marihuanu su uzimali od 10 do 500 KM, dok su kokain u manjim količinama naplaćivali od 80 do 100 maraka. Drogu su nabavljali Ćutković i Miloš Radanović, a krili su je u dvorištu jedne kuće u Banjaluci, dok je Blagojević drogu skrivao u svojoj kući. Branilac prvooptuženog Ćutkovića, Milenko Ljubojević najavio je žalbu na presudu istakavši da su strašno rigorozne kazne.

Osuđena petorka je uhapšena u akciji “Petrićevac” u septembru prošle godine, a mjesec nakon toga banjalučko Okružno tužilaštvo je podiglo dvije optužnice protiv 10 lica. Prva grupa je Ćutković i ostali, a u drugoj su optuženi Nemanja Drljača (30), Željko Petković (29), Ivan Sliško (29), Bojan Palačković (23) i Saša Čupeljić (30), koji je osuđen na tri godine zatvora na osnovu priznanja krivice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana