Dilerima 17 godina zatvora

N. B.
Dilerima 17 godina zatvora

Doboj - Petorica optuženih za šverc marihuane i spida na području Teslića osuđeni su u dobojskom Okružnom sudu na ukupno 17 godina zatvora.

Osuđeni su Josip Ćosić (54), Boris Čupić (26) i Dario Pavlović (39) iz Teslića, te Denis Nedinić (39) iz Banjaluke na po tri i po godine, dok je Dario Todorović (30) iz Teslića dobio tri godine zatvora.

- Optuženi su od 4. oktobra 2017. do 4. februara ove godine preprodavali marihuanu i spid. O prodaji su se dogovarali putem telefona, a drogu su prodavali u kafićima “D” i “P. c.” u Tesliću - saopšteno je iz suda.

Optuženi Čupić je narkotike prodavao u svom lokalu “D” zajedno sa Todorovićem koji je u ovom kafiću radio kao konobar. Pavlović je narkotike prodavao u kafiću “P. c.” koji je u vlasništvu njegovih roditelja.

Petorka je uhapšena u akciji “Kafe” u februaru ove godine, a policija je tada pronašla 1,1 kilogram marihuane, 237 grama spida, 30 tableta ekstazija i LSD-a i sedam grama kokaina. Zaplijenjene su i digitalne vage, drobilice, oprema za pakovanje droge i drugi predmeti.

U okviru ove akcije uhapšen je i zatvorski čuvar Mario Janković (38) iz Teslića. On je u junu u Okružnom sudu u Doboju osuđen na tri godine zatvora zbog šverca narkotika. Janković je radio u dobojskom zatvoru, a navodno je prilikom šverca narkotika koristio i plavu uniformu. Prema nezvaničnim informacijama, uniformu je oblačio za vrijeme transporta droge, u slučaju da ga zaustavi policija.

Nakon izricanja presude optuženi su pušteni iz pritvora, ali su im određene mjere zabrane. Vrijeme provedeno u pritvoru od 6. februara ove godine uračunato im je u kaznu. Presuda nije pravosnažna i obje strane u postupku imaju pravo žalbe Vrhovnom sudu Republike Srpske. Prema odredbama Krivičnog zakona RS, za šverc droge predviđena je zatvorska kazna od jedne do 12 godina.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana