Бившем помоћнику министра Бахиру Имамовићу 20 мјесеци затвора

Бившем помоћнику министра Бахиру Имамовићу 20 мјесеци затвора 12.01.2018 11:57 | Срна

Тузла - Кантонални суд Тузла правоснажно је осудио бившег помоћника министра индустрије, енергетике и рударства Тузланског кантона Бахира Имамовића на годину и осам мјесеци затвора због кривичног дјела примање дара или других облика користи.Кантонални суд Тузла је, на основу оптужнице Кантоналног тужлаштва, потврдио првостепену пресуду Општинског суда Тузла и Имамовићу изрекао казну затвора од 20 мјесеци у коју му је урачунат једномјесечни притвор.


Правоснажном пресудом Имамовићу је изречена и мјера забране вршења позива, дјелатности или дужности у овом министарству, као и било које дужности у органима управе или јавним предузећима у периоду од двије године, саопштено је данас из Кантоналног тужилаштва Тузла.

Бахир Имамовић оптужен је да је, док је обављао функцију помоћника министра у ресорном министарству у чијој је надлежности процедура додјеле концесија за експлоатацију минералних сировина на подручју кантона, од априла до 7. маја 2015. године, у поступку покренутом по захтјеву фирме "Тузла кварц" за додјелу концесије за експлоатацију кварцног пијеска на три локалитета у близини Тузле, од замјеника директора ове фирме за то тражио новац како би извршио службене радње које је морао извршити.

У оптужници је наведено да је Имамовић од замјеника директора фирме "Тузла кварц" за процедуру додјеле концесија на лежиштима кварцног пијеска тражио да му у три рате буде исплаћено 30.000 КМ.
 © Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица