Batinašima i pljačkašima 12 godina robije

Nebojša Tomašević
Batinašima i pljačkašima 12 godina robije

Banjaluka - Dragan Čulić (40), Zoran Dakić (34), Vitomir Tica (32) i Aleksandar Jarić (34) iz Mrkonjić Grada osuđeni su u ponovljenom postupku u banjalučkom Okružnom sudu na ukupno 12 godina zatvora zbog pljačke i premlaćivanja dilera deviza Petra Stupara i njegove nevjenčane supruge Deje Zeljković u Mrkonjić Gradu. Oni su su od Stupara tada oteli 7.000 evra i 2.000 maraka.

Novom presudom svima su kazne umanjene za po godinu, pa je Čulić osuđen na četiri, Dakić i Tica na po tri, a Jarić na dvije godine zatvora.

Oni su u februaru prošle godine u banjalučkom Okružnom sudu bili osuđeni na ukupno 16 godina robije. Godinu kasnije tu presudu ukinuo je Vrhovni sud Republike Srpske i slučaj vratio na novo suđenje.

Osuđena četvorka, osim zatvorskih kazni, i novom presudom je obavezana da vrati oteti novac i to 2.000 KM i 7.000 evra.

Prema presudi, oni su u noći između 16. i 17. decembra 2003. godine u Mrkonjić Gradu brutalno pretukli Stupara i Zeljkovićevu. U presudi se navodi da su se oni “opel korsom” dovezli nedaleko od kuće Stupara. Vozilo su parkirali u susjednu ulicu, pa su u pljačku otišli pješke. Kada su pokucali na vrata, supružnici su im otvorili. Trojica razbojnika su odmah krenuli u napad, a četvrti je čuvao stražu ispred kuće. Tokom pljačke jedan od razbojnika Stupara je udario pesnicom u glavu, a drugi je napao Deju Zeljković i zatvorio joj usta šakom da ne bi mogla da viče. Zahtijevali su da im predaju sav novac. Brutalno su ih tukli, a kada im je Stupar rekao da novac drži u kaputu, pokupili su svu njegovu garderobu i pobjegli. U jednom od kaputa su našli novac i podijelili, a odjeću su bacili nedaleko od kuće. Opljačkani Petar Stupar prisjetio se da je jedan razbojnik tukao njega, a drugi njegovu suprugu Deju, koja se razboljela poslije pljačke i nakon nekoliko godina umrla. +++

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana