Зет посланика СДА оптужен за педофилију, а ради у основној школи?

avaz.ba
Зет посланика СДА оптужен за педофилију, а ради у основној школи?

Сарајево - Самир Алихоџић, против којег је Тужилаштво Кантона Сарајево 16. марта прошле године подигло оптужницу због постојања основане сумње да је починио кривично дјело блудне радње, и даље ради као наставник физичког васпитања у Основној школи „Грбавица 1“ у Сарајеву

Како наводи сарајевски „Дневни Аваз“, Алихоџић, зет Кемала Адемовића, посланика СДА у Скупштини Кантона Сарајево, оптужен је да је 2015. године једној малољетници слао поруке непримјереног садржаја, тражио од ње наге фотографије и позивао на сексуални однос.

„Након окончања истраге, Кантонално тужилаштво Сарајево 16. марта 2016. године подигло је оптужницу против С. А. због постојања основане сумње да је починио кривично дјело блудне радње“, наводи се у саопштењу Кантоналног тужилаштва.

Азра Бавчић, портпарол Тужилаштва, потврдила је за поменути лист да је суђење у току.

„Због осјетљивости предмета, с обзиром на то да се радио о малољетној особи, не можемо давати више информација. Суђење је у току у Опћинском суду“, рекла је Бавчић.

„Аваз“ наводи да је зет посланика СДА Адемовића, између осталих порука које је слао малољетници, чији је отац и пријавио случај полицији, писао: „Видјела си како те мјерим. Нема препрека ни предрасуда међу нама“, те тражио да за њега одвоји који минут “осим ако неће да извуку анализу и да ради додатне вјежбе“.

Међутим, како „Аваз„ додаје, ови шокантни подаци, који су и предмет оптужнице, нису сметња за Министарство образовања Кантона Сарајево нити управу ОШ „Грбавица 1“, јер Алихоџић, паралелно с процесом који се против њега води пред Општинским судом у Сарајеву, обавља посао наставника.

Директор ОШ „Грбавица 1“ Омер Беговић кратко је рекао да није добио никакво званично обавјештење од Суда те да даље не жели коментарисати ове наводе.

Према писањима поменутог листа код АлихоПрема писањима поменутог листа код Алихоџића, када је ухапшен, осим спорних порука пронађене су и непримјерене фотографије малољетница.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана