Због дјевојке ножем избо и усмртио пријатеља

Небојша Томашевић
Због дјевојке ножем избо и усмртио пријатеља

Требиње - Спасо Милишић (30) из Требиња ухапшен је због сумње да је ножем у врат убо и усмртио свог пријатеља и суграђанина Немању Шупљеглава (29).

Све се десило јуче ујутро око три часа у кафићу "Мерлот" који се налази у оквиру хотела "Леотар".

Према незваничним информацијама, младићи су прије сукоба заједно пили у кафићу, а трагичном убиству претходила је свађа око дјевојке.

Извор близак истрази је казао да је Милишић три пута убо Шупљеглава, два пута у врат, а једном у лијеву руку.

- Претпостављамо да се младић бранио од ножа, па је тако и задобио повреду руке. Прича се да су се препирали око дјевојке коју су обојица знали, али и у вези са поправком возила. Према до сада прикупљеним информацијама, Милишић је након краће свађе отишао кући и вратио се с ножем у кафић у намјери да се обрачуна с Шупљеглавом - казао је извор близак истрази.

Злочин је посматрало више особа и према њиховим ријечима  Милишић је насрнуо на Шупљеглава када је улазио у тоалет.

- Пришао му је и ножем га убо у врат, те побјегао кроз масу. Био је то страшан призор, крв је прскала из младићевог врата. Шупљеглав је рањен успио да изађе испред локала гдје га је покупило возило хитне помоћи - казао је један од очевидаца, не желећи да му помињемо име.

И обдукција тијела страдалог показала је да је убоден три пута и да је преминуо усљед искрварења.

- Двије убодне ране имао је у предјелу врата и пресјечена му је артерија тако да је младић брзо искрварио на смрт. Нађена је и посјекотина на лијевој подлактици. Убодне ране у предјелу врата су веома опасне и у оваквим случајевима углавном је исход смрт - казао је специјалиста судске медицине др Дражен Дамјањук који је урадио обдукцију.

У Полицијској управи Требиње, наводећи иницијале, казали су да су Милишића ухапсили јуче у 7.20 часова. Незванично сазнајемо да је он у вријеме злочина био пијан.

- Осумњиченог С. М. теретимо за тешко убиство и он ће након испитивања бити предат у надлежност Окружног јавног тужилаштва у Требињу - казали су у полицији и истакли да не могу да говоре више детаља.

Према незваничним информацијама, осумњичени Милишић познат је полицији по чињењу кривичних дјела и више пута је сумњичен за угрожавање сигурности.

- Пријављиван је и због пријетњи оружјем. Терете га и да је претукао дјевојку - казао је извор "Гласа Српске".

Убијени Шупљеглав био је аутомеханичар, а Милишић механичар за расхладне уређаје.

Збадање у Тузли

Педесетогодишњи мушкарац чији идентитет није саопштен преминуо је од посљедица повреда које му је ножем нанио тридесетосмогодишњак. Током свађе на малој пијаци у тузланском насељу Булевар млађи мушкарац је ножем у груди убо жртву и побјегао. Повријеђени је превезен у болницу у Тузли, гдје је преминуо. Нападач се предао полицији и испричао да је током свађе два пута ножем убо старијег мушкарца. Идентитет актера немилог догађаја није саопштен, а није познат ни мотив обрачуна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана