Затражено продужење притвора осумњиченој за отмицу бебе у Хаџићима

Faktor.ba
Затражено продужење притвора осумњиченој за отмицу бебе у Хаџићима

Сарајево - Тужилаштво Кантона Сарајево затражило је од надлежног суда да продужи притвор за два мјесеца Мерхуниси Дедић, осумњиченој за отмицу бебе у Хаџићима почетком јула ове године.

Како је за Фактор потврдио Алем Хамзић, портпарол сарајевског Тужилаштва, продужење мјере је затражено због опасности да би осумњичена боравком на слободи могла да побјегне из БиХ, као и због опасности од понављања кривичног дјела.

Дедић је наводно често мијењала мјесто пребивалишта због чега Тужилаштво сумња да би боравак на слободи могла искористити тако што би побјегла. Коначну одлуку ће донијети Суд након одржане сједнице која је заказана у петак.

Мерхуниса Дедић ухапшена је 5. јула ове године у вечерњим сатима након што је истог тог дана из стана у Хаџићима украла новорођенче, дјечака старог десет дана, а чија је мајка Лејла Исмалиовски. Све је то урадила како би прикрила лаж о властитој трудноћи и рођењу близанаца...

Претходно је Дедић у једној рент-а-цар кући изнајмила бијелу "шкоду фабиу", те 4. јула назвала Лејлу рекавши јој да треба донијети бебу на ГАК јер беби налази штитне нису били уреду, а она је отишла у Хаџиће, гдје је ушла у кућу Исмаиловски под изговором да је патронажна сестра која је дошла да прегледа бебу. Ту је бебину тетку закључала у купатило, те је побјегла с бебом. Исте вечер ухапшена је након што је, захваљујући сигналу њеног мобитела, лоцирана у хотелу Феријалац на Маријином Двору гдје је изнајмила собу како би била са дјечаком.

Истражиоци који су Мерхунису описали као натпросјечно интелигентну 28-годишњакињу, након погибије бившег младића, удала се за другог из Високог. Њему је у августу прошле године слагала да је трудна, иако није била, након чега је почела смишљати паклени план како да завара супруга.

Прво је тражила од љекара да јој издају потврду да је изгубила бебу, но како је није добила, морала је да се домогне туђег новорођенчета како би поткријепила своју лаж о трудноћи.

Почела се намјерно дебљати, а супругу је повремено говорила да иде на контроле у болницу у Сарајево. Једно вријеме им је говорила да због ризичне трудноће мора "лежати" на ГАК-у гдје су је супруг и његови родитељи посјећивали.

Она је наводно прије крађе дјетета од породице Исмаиловски покушала украсти још двоје новорођенчади од друге двије породице, али је одустала од тога јер су куће у којима су биле бебе, биле пуна. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана