Заратио са братом због штале, па протестује пред зградом локалне администрације

Срна
Заратио са братом због штале, па протестује пред зградом локалне администрације

Велика Кладуша - Мухамед Шабић из великокладушког насеља Шуматац одлучио је да на необичан начин укаже на проблем с којим, како каже, муку мучи већ дуже од једне деценије.

Већ неколико дана долази пред зграду локалне администрације у Великој Кладуши с транспарентом на којем је, како каже, написао све што га тишти и на шта је у небројено наврата упозоравао надлежне органе.

Шабић каже како већ пуних десет година подноси захтјеве разним инспекцијама због тога што живи у несносном смраду због шталског објекта који припада његовом брату Рефику и Рефиковом сину Алмиру. Браћа живе у заједничкој кући, али већ дуго времена нису у добрим односима, а све је кулминирало када је Рефик одлучио да се, скупа са сином, бави узгојем говеда и производњом млијека.

У свом дијелу дворишта подигао је шталу која је од тада трн у оку његовог брата Мухамеда.

"Вјерујте, живот моје породице претворио се у прави пакао. У двориште ми се свакодневно слијевају фекалне воде, од смрада не можеш отворити прозоре на кући. О свему сам у небројено наврата упознавао начелника и инспекције, али без успјеха - само дођу, нешто запишу и никоме ништа", жали се Мухамед.

Напослијетку, одлучио се на овакав вид протеста, а додаје како је спреман и на радикалније мјере. Међутим, брат с којим је у спору тврди како је инспекција излазила да сними стање и да је све урадио у складу с њиховим препорукама.

"Наредили су ми да изградим и оградим ђубреник, као и одвод фекалних вода и све смо то урадили. Међутим, Мухамеду ни то није било доста, него сада жели да срушимо шталу и угасимо производњу, што не долази у обзир", каже Алмир Шабић.

У опћинској инспекцији кажу како су у поменутом случају интервенисали у пет наврата, те сваки пут издали одговарајућа рјешења. Странкама у спору су савјетовали да, уколико сматрају да су оштећени, покрену судски спор и тако заштите своје интересе. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана