Запаљена имамова шкода у Кисељаку

Невена Бунић
Запаљена имамова шкода у Кисељаку

Кисељак - "Шкода октавија" имама Мустафе Пашића из Кисељака планула је у гаражи код његове породичне куће након што ју је пироман запалио на три мјеста, користећи крпе и новине које је запалио помоћу уља и бензина.

Пожар се десио у ноћи између сриједе и четвртка, а ватра је угашена захваљујући брзој реакцији имама и комшија који су спријечили ширење ватрене стихије уз помоћ цријева са водом.

Ватрогасци су убрзо дошли, али није било потребе за интервенцијом. Аутомобил је оштећен, као и гаража коју је захватила ватра.

Пашић каже да је сигуран да је пироман циљао њега и његову породицу, јер је пожар избио након што је испратио госта.

Те вечери заједно са породицом био је и на прослави Нове хиџретске године у џамији.

- Вратили смо се кући око 10.30 часова, а имао сам и госта којег сам испратио око поноћи. Чули смо да је нешто лупило и прво смо помислили да се дјеца играју. Затим нам је дотрчао син и рекао да нешто јако лупа. Изашао сам напоље, а комшиница ми је довикнула да ми гори гаража. Из ње је излазио густ дим, а ауто је горио. Браник је највјероватније намјенски запаљен како би резервоар са горивом експлодирао. Горјело је на крову и на хауби. Дозвао сам комшије које су ми помогле да изгурам ауто из гараже и да угасим ватру - испричао је Пашић.

Сљедећег јутра на мјесто догађаја дошли су полицајци и вјештаци који су утврдили да је пожар подметнут и да је пироман натопио крпе и новине уљем и бензином те изазвао пожар на три мјеста на аутомобилу.

Пашић каже да не зна ко би њему и његовој породици могао жељети зло.

- Ми смо се овдје вратили 2002. године. Никад ни с ким нисам имао инцидената. Дружио сам се са свима. Добар сам са муслиманима исто као и са Хрватима, и никад се никоме нисам замјерио. Не желим ни у кога прстом показивати, нека инспектори одраде своје - казао је Пашић.

Сарајевски муфтија Енес Љеваковић, који је јуче посјетио имама Пашића, казао је да га је овај гнусни чин паљења приватне својине и напада изненадио, али и истовремено растужио.

Меџлис Исламске заједнице у Кисељаку изразио је забринутост због овог недјела, те су нагласили да очекују од надлежних органа да у што краћем року истраже овај случај и пронађу починиоца.

Трагови

Пашић тврди да је на аутомобилу настала тотална штета. Гаража је остала пуна чађи, а донекле су изгорјели и зидови.

- Рекли су ми да је пироман за собом оставио доста трагова јер су видљиви масни трагови од уља и отисци на вратима гараже. Потресени смо, али најбитније је да нико није повријеђен - нагласио је Пашић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана