Zapalio auto pa nožem prijetio majstoru i djeci

Nevena Bunić
Zapalio auto pa nožem prijetio majstoru i djeci

Zvornik - Rade Todorović (26) iz Zvornika uhapšen je zbog sumnje da je nožem prijetio automehaničaru S. J. koji ga nije mogao primiti, te je u naletu bijesa zapalio svoj "audi" u Pilicama kod Zvornika, saznaje "Glas Srpske"

Sve se desilo u četvrtak oko 13 časova, kada je Todorović došao kod majstora da mu popravi automobil zbog manjeg kvara. Međutim, automehaničar je bio zauzet i rekao mu je da dođe kasnije.

- Rade je htio da mu automehaničar odmah otkloni kvar na autu, ali  je majstor rekao da ne može jer ima pune ruke posla. Vozača je to mnogo iznerviralo pa je iz revolta zapalio sopstveni "audi" - ispričao je izvor blizak istrazi.

Međutim, ni poslije paljenja auta Rade se nije smirio, te je otišao kući po nož.

- Sa nožem se vratio u radnju, pa je automehaničaru i njegovoj djeci zaprijetio. Rekao mu je: "Ubiću i tebe i tvoju porodicu! Zapaliću ti kuću i sve što imaš!". Mehaničar je ostao smiren, pa je pozvao policiju - rekao je izvor.

Na sreću, nasilnik nije uspio da ubode, ni da povrijedi majstora i njegovu porodicu. U svom tom metežu mu je ispao nož, nakon čega je pobjegao.

Policija je ubrzo došla na lice mjesta i Todorovića su pronašli u njegovoj kući, gdje su mu stavili lisice na ruke.

U Policijskoj upravi Zvornik rekli su, navodeći inicijale, da Todorovića sumnjiče za nasilničko ponašanje.

- Nakon detaljne istrage i utvrđivanja svih okolnosti R. T. biće prijavljen Okružnom tužilaštvu u Bijeljini - rekao je portparol Policijske uprave Zvornik Miljan Bobar.

Prema nezvaničnim informacijama, Todorović je poznat po tome što ima žestoku narav.

- Ne znam ga lično, ali sam čuo da je problematičan i da se brzo naljuti. Ljudi koji ga poznaju rekli su mi da ima težak karakter i da uvijek treba paziti šta mu govoriš, jer lako izgubi razum i postane nasilan. I ranije je imao raznih incidenta u naselju. Koliko znam, nije zaposlen - rekao je jedan od mještana Pilica koji nije želio da mu objavimo ime.

Izgorjeli automobil

Automobil koji je Rade Todorović zapalio je u vlasništvu njegove majke.

- U petak sam prolazio putem gdje se to sve desilo i vidio sam zapaljeno vozilo, u blizini automehaničarske radnje. Izgorjelo je u potpunosti, mislim da je riječ o nekom starijem vozilu - rekao je jedan od mještana Pilica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana