Za nestalim studentom tragaju već sedmicu

nezavisne.com
Za nestalim studentom tragaju već sedmicu

Tuzla - Pripadnici MUP-a TK u saradnji sa brojnim službama i institucijama već sedam dana tragaju za studentom Amarom Ramićem iz Tuzle koji je nestao.

Iz MUP-a TK su kazali da njegov mobitel zvanično nije lociran.

Amar studira na Elektrotehničkom fakultetu u Tuzli i navodno je uredno prijavio izlazak na predstojeće ispite. Iz porodičnog stana izašao je 2. maja poslijepodne i od tada mu se gubi svaki trag. Njegov odlazak iz zgrade snimile su i nadzorne kamere.

“Bilo je određenih natpisa da se mobilni signal pojavio oko Zvornika. Bilo je određenih prijava ljudi da je viđen ovdje, ondje. Sve prijave su provjerene i bile su neosnovane. Ono što je bitno je da će službenici MUP-a u saradnji sa Tužilaštvom, pošto su za telefon potrebne posebne istražne radnje i naredba tužioca, sa operaterom provjeriti da li je stvarno tih dana bio korišten telefon, kako stoji u navodima, i gdje je bio korišten”, rekao je Izudin Šarić, glasnogovornik MUP-a TK.

Amarov otac, kojeg smo kontaktirali, kazao je da nije u stanju davati izjave medijima te da samo gleda u telefon nadajući se da će ga neko nazvati sa korisnom informacijom o njegovom sinu te je apelovao na građane da se jave ako bilo šta znaju o Amaru.

MUP TK dobio je ovih dana još dvije prijave nestanka osoba. Naime, sedamdesetsedmogodišnji Marko Pranjić iz Gornje Obodnice, opština Srebrenik, nestao je 2. maja u poslijepodnevnim satima. Dosadašnji tragovi upućuju na to da je Pranjić tog dana kada je nestao  prespavao u staroj školi u Avdibašićima, gdje je pronađen njegov štap, odakle se uputio prema Jasenici.

Nezvanično, dan poslije je viđen u Breškama, a zatim u naselju Miladije u Tuzli. Pranjić je na sebi imao crni kaput, somotne pantalone, šešir, sportske patike i svijetlu košulju. Nezvanično, Pranjić je bolovao od demencije te je i ranije odlazio od kuće.

Treća osoba,  Edis Begić, uspješno je pronađena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana