Vozali ga u gepeku i bacili u kontejner

Nebojša Tomašević
Vozali ga u gepeku i bacili u kontejner

Teslić - Petorica mladića iz Teslića uhapšeni su juče zbog sumnje da su oteli P. R. (17), strpali ga u gepek automobila i vozili po gradu, a zatim pretukli te bacili u kontejner u kome su ga fotografisali i ismijavali ga, saznaje “Glas Srpske”.

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšeni su Saša B., Rastko D., Petar A., Stevo L. i Đorđe V. iz Teslića koji su maloljetnika napali jer je precrtao grafit fudbalskog kluba Crvena zvezda čiji su oni navijači. Izvor blizak istrazi je kazao da se sve desilo u utorak u blizini Osnovne škole “Petar Petrović Njegoš” u Tesliću.

- Osumnjičena petorka je maloljetnika napala čim su ga ugledali da šara po grafitu Crvene zvezde i piše “Grobari Republika Srpska”. Oteli su mu sprej kojim je ispisivao novi grafit te ga ubacili u gepek auta i odvezli do poligona srednjoškolskog centra u Tesliću. Tu su ga tukli i maltretirali zbog toga što je navijač Partizana - kazao je ovaj izvor “Glasa Srpske”.

Prema njegovim riječima, nasilnicima to nije bilo dovoljno pa su maloljetnika ponovo strpali u gepek automobila te ga vozali po Tesliću.

- Nakon nekog vremena zaustavili su se u Vidovdanskoj ulici pored kontejnera i u njega su ubacili maloljetnika. Dok je on ležao na smeću, oni su mu se izrugivali, ismijavali ga i fotografisali telefonima, a nakon toga pobjegli - kazao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da je maloljetnik poslije odlaska napadača uspio da nekako izađe iz kontejnera i slučaj prijavi policiji. Zbog povreda je prevezen u Dom zdravlja u Tesliću, gdje mu je ukazana pomoć. Utvrđeno je da je lakše povrijeđen pa je pušten na kućno liječenje.

Policijska uprava Doboj saopštila je da im je ovaj slučaj prijavljen 12. marta i da su vrlo brzo pronašli i uhapsili petoricu napadača.

- U toku je kriminalistička obrada osumnjičenih nakon koje će protiv njih Okružnom tužilaštvu u Doboju biti podnesen izvještaj koji će ih teretiti za protivpravno lišenje slobode i nanošenje tjelesne povrede - rekli su u policiji.

Kazne

Prema Krivičnom zakoniku Republike Srpske, napadači na maloljetnika mogli bi da dobiju i do godinu zatvora. Prema odredbama ovog zakona, “ko drugog protivpravno, zatvori, drži zatvorenog ili mu na drugi način protivpravno oduzme i ograniči slobodu kretanja kazniće se novčanom ili kaznom do godinu zatvora”. Iste kazne predviđene su i za nanošenje tjelesnih povreda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana