Возали га у гепеку и бацили у контејнер

Небојша Томашевић
Возали га у гепеку и бацили у контејнер

Теслић - Петорица младића из Теслића ухапшени су јуче због сумње да су отели П. Р. (17), стрпали га у гепек аутомобила и возили по граду, а затим претукли те бацили у контејнер у коме су га фотографисали и исмијавали га, сазнаје “Глас Српске”.

Према незваничним информацијама, ухапшени су Саша Б., Растко Д., Петар А., Стево Л. и Ђорђе В. из Теслића који су малољетника напали јер је прецртао графит фудбалског клуба Црвена звезда чији су они навијачи. Извор близак истрази је казао да се све десило у уторак у близини Основне школе “Петар Петровић Његош” у Теслићу.

- Осумњичена петорка је малољетника напала чим су га угледали да шара по графиту Црвене звезде и пише “Гробари Република Српска”. Отели су му спреј којим је исписивао нови графит те га убацили у гепек аута и одвезли до полигона средњошколског центра у Теслићу. Ту су га тукли и малтретирали због тога што је навијач Партизана - казао је овај извор “Гласа Српске”.

Према његовим ријечима, насилницима то није било довољно па су малољетника поново стрпали у гепек аутомобила те га возали по Теслићу.

- Након неког времена зауставили су се у Видовданској улици поред контејнера и у њега су убацили малољетника. Док је он лежао на смећу, они су му се изругивали, исмијавали га и фотографисали телефонима, а након тога побјегли - казао је извор близак истрази.

Додао је да је малољетник послије одласка нападача успио да некако изађе из контејнера и случај пријави полицији. Због повреда је превезен у Дом здравља у Теслићу, гдје му је указана помоћ. Утврђено је да је лакше повријеђен па је пуштен на кућно лијечење.

Полицијска управа Добој саопштила је да им је овај случај пријављен 12. марта и да су врло брзо пронашли и ухапсили петорицу нападача.

- У току је криминалистичка обрада осумњичених након које ће против њих Окружном тужилаштву у Добоју бити поднесен извјештај који ће их теретити за противправно лишење слободе и наношење тјелесне повреде - рекли су у полицији.

Казне

Према Кривичном законику Републике Српске, нападачи на малољетника могли би да добију и до годину затвора. Према одредбама овог закона, “ко другог противправно, затвори, држи затвореног или му на други начин противправно одузме и ограничи слободу кретања казниће се новчаном или казном до годину затвора”. Исте казне предвиђене су и за наношење тјелесних повреда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана