Возачу “шкоде” љекари се боре за живот

Небојша Томашевић
Возачу “шкоде” љекари се боре за живот

Бањалука - Након стравичне саобраћајне несреће у којој је погинула путница у аутобусу фирме “Жак турс” Душанка Сирар (63) из Бањалуке, а повријеђено седам особа, возач “шкоде фабије”, која се сударила с аутобусом, Синиша Јанковић (38) из Бањалуке прикључен је на апарате за дисање и љекари му се боре за живот.

Четворо путника, међу којима и возач аутобуса, Бањалучанин Новица Предојевић (25), пуштени су на кућно лијечење, а још двоје је задржано у болници. Судар се десио у понедјељак око 16 часова у Радињачи код Бањалуке, а од силине удара аутобус је слетио у канал и преврнуо се на бок. Сазнајемо да је у тренутку несреће аутобус ишао из Омарске према Бањалуци, а “шкода” му је наишла у сусрет. Дијелови возила остали су расути на мјесту несреће, а у уништеном аутобусу су били видљиви трагови крви.

Мјештанин Радињаче Ратко Шукало казао је да није видио тренутак несреће, али да се чуо стравичан удар.

- Одједном сам чуо јак удар, као да је нешто пукло. Изашао сам на балкон и угледао аутобус у јарку, а мало даље уништен ауто. На мјесту несреће дочекала ме је страшна сцена, крвави људи, јаук и запомагање - казао је  Шукало и додао да је једна жена сва крвава сједила поред аутобуса који је био у каналу, а крај ње је лежао крвав човјек.

Унесрећенима су, прича он, помагали неки момци који су се возилима зауставили на мјесту несреће.

- Успјели су да све путнике изведу из аутобуса, док је погинула остала заробљена испод њега. Возач “шкоде”, која је била мало даље од аутобуса, остао је заробљен у смрсканом возилу. Нису могли да га извуку док нису стигли ватрогасци и исјекли лим - испричао је Шукало.

Према његовим ријечима, претпоставља се да је до ове несреће дошло када је “шкода” некако закачила лијеву страну аутобуса.

- Види се да је највеће оштећење на лијевој страни аутобуса. Ипак, узрок несреће још нико тачно не зна. Човјек који је ишао иза аутобуса рекао је да није видио како се десила - казао је Шукало.

У бањалучком Окружном тужилаштву казали су да ће узрок несреће бити утврђен након истраге.

- Дежурни тужилац наредио је обдукцију тијела страдале, као и вјештачења трагова у циљу утврђивања тачног узрока несреће и свих околности - рекли су у тужилаштву.

 Повреде

Из Универзитетског клиничког центра Републике Српске јуче је саопштено да им је након несреће довезено седам пацијената.

- Пацијент С. Ј. (38) задобио је тешке повреде, са водећом повредом главе и грудног коша и смјештен је  на Клиници за анестезију и интензивно лијечење. На лијечењу су задржани Б. М. (53), коме је сломљен кук, и Н. Д. (55), која има прелом носне кости. Њих двоје су за сада стабилног здравственог стања - казали су у УКЦ РС и додали да су пацијенти М. С. (66), З. С. (67), Н. П. (25) и Д. Д. (24) пуштени на кућно лијечење.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана