Vozači brze pošte odvezli 5.500 KM

Nevena Bunić
Vozači brze pošte odvezli 5.500 KM

Istočno Sarajevo - Vladimir Odžaković (26), Zoran Knežević (29) i Dejan Banduka (26) iz Istočnog Sarajeva prijavljeni su Okružnom tužilaštvu u ovom gradu zbog sumnje da su kao vozači brze pošte "Iks ekspres" pronevjerili oko 5.500 KM.

Oni se terete da su prošle godine novac od pošiljki koji su dobijali od klijenata zadržavali za sebe umjesto da ga predaju preduzeću, a prevoz nisu obračunavali. Pošiljke su razvozili na području Istočnog Sarajeva i okoline.

- Prijavljeni se sumnjiče da su protivpravno prisvojili novac i to V. O. 1.804 KM, Z. K. 1.023 KM, a D. B. 2.686 KM. Preuzeti novac od isporučenih pošiljki nisu razduživali, već su ga zadržali za sebe - rekla je portparol Policijske uprave Istočno Sarajevo Vesna Stokanić.

U preduzeću "Iks ekspres" rekli su da su njihovi radnici uzimali isključivo novac od prevoza pošiljki.

- Naša kompanija je nekoliko puta imala sličan problem. Sve naše pošiljke su osigurane i na taj način klijent je potpuno zaštićen, a kompanija se uspješno nosi sa ovim izazovima. Zahvalni smo policiji na brzom reagovanju - kazali su u "Iks ekspresu".

Na meti nesavjesnog poštara u novembru 2015. godine našli su se i penzioneri banjalučkih ulica Radoja Domanovića i Filipa Macure. Tada je poštar Zoran Aleksić uzeo novac od penzija koje je trebalo da isplati i to nevjerovatnih 26.000 maraka, zbog čega su ga "Pošte Srpske" i otpustile.

Sličan slučaj desio se i 2016. godine kada je priveden poštar "Pošta Srpske" Zdravko Grbić (54) iz Prijedora, zbog sumnje da je od više osoba uzimao račune za plaćanje raznih usluga, te ih ovjeravao svojim pečatom, a dobijeni novac zadržavao za sebe.

Grbić je navodno pao zbog 135 maraka, a godinu ranije prijavljen je banjalučkom Okružnom tužilaštvu zbog sumnje da je prisvojio 300 maraka koje je "naplatio" kao poštar. Navodno je krao penzije od osoba koje su na osnovu punomoći primale penzije za druge osobe.

Otkazi

U preduzeću "Iks ekspres" rekli su da su prijavljeni radnici otpušteni.

- Navedena lica nisu zaposlena u kompaniji. Strogo vodimo računa da osobe sa krivičnim prijavama ili osobe protiv kojih se vodi krivični postupak ne mogu biti zaposlene u našoj firmi - rekli su "Iks ekspresu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana