Вођа борачких протеста организовао проституцију

Небојша Томашевић
Вођа борачких протеста организовао проституцију

Сарајево - Вођа прошлогодишњих протеста бораца Федерације БиХ Селведин Булбул (44) и његове пријатељице Селма Делић (32) и Арнела Ожеговић из Сарајева ухапшени су у полицијској акцији "Неон" због сумње да су организовали проституцију и због прања новца.

Према незваничним информацијама током акције претресени су ноћни клуб "Орландо" у сарајевском насељу Добриња и стан који користи Булбул, а том приликом "на дјелу" је затечена једна од његових "штићеница" (21) са Пала.

Акцију "Неон" спровели су припадници Федералне управе полиције и она је започела уторак увече када је ухапшен Булбул. Његова сарадница Арнела Ожеговић од раније је позната полицији јер је пуцала на свог момка Велдина Шерака из пиштоља 2014. године.

Из ФУП-а је, наводећи иницијале, саопштено да их терете за навођење на проституцију, трговину људима и прање новца. Истакли су да је акција изведена под надзором Кантоналног тужилаштва у Сарајеву у чију надлежност ће бити предати осумњичени.

- Ухапшене теретимо да су од 2009. до 2018. године ради прибављања противправне имовине користи организовали, наводили и подстицали већи број дјевојака на пружање сексуалних услуга. Више детаља за сада не можемо да кажемо јер траје истрага - казала је портпарол сарајевског Тужилаштва Азра Бавчић.

Према незваничним информацијама сумња се да су Булбул и његова сарадница организовали проституцију у ноћном клубу "Орландо" који се некада наводно звао и "Плејбој".

- Лично или посредством других особа проналазили су дјевојке за пружање сексуалних услуга и привлачење клијената. Све се одвијало под строгом тајношћу, а услуге тих дјевојака користило је више особа - казао је извор близак истрази.

У јавности су се и раније појављивале приче да се Булбул сумњичи за организовање проституције што је он негирао.

- То су лажи, а они ће видјети ко је крао и подводио дјевојке када изађемо пред Федералну Владу - говорио је тада Булбул. 

Према непотврђеним информацијама Булбул се и током рата бавио сличним послом и наводио дјевојке на проституцију  које су  нуђене његовим познаницима.

Све се одвијало у једном стану на Добрињи, а посао се након рата "преселио" и у оближњи кафић.

Булбул је широј јавности постао познат као представник бораца Армије БиХ на протестима који су одржани испред зграде Владе ФБиХ 2016. године. Тада се борио за права ове популације и говорио је да је са 17 година година отишао у рат. Он је од раније познат полицији и осуђиван је. Предсједник ФБиХ Живко Будимир га је помиловао након што је осуђен на четири мјесеца затвора због неовлашћеног држања и ношења оружја. Затворска казна му је крајем 2011. године замијењена условном.

У акцији "Неон" учествовала је и Пореска управа ФБиХ. Припадници ове установе су по наредби Кантоналног суда у Сарајеву предузимали  активности из своје надлежности. Они  наводно "чешљају" пронађену документацију.

Одузето оружје

Из Федералне управе полиције саопштено је да су у оквиру акције "Неон" претресене три локације.

- Том приликом пронађено је оружје, сеф са већом количином новца, разни медикаменти, мобилни телефони и СИМ картице. Заплијењени су и нотеси и други предмети који се могу довести у везу са кривичним дјелима - саопштено је из ФУП-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана