Вајукић киднаповао, претукао и избацио младића на пут

Невена Бунић
Вајукић киднаповао, претукао и избацио младића на пут

Лакташи - Богдан Вајукић (20) из Милошеваца код Лакташа осумњичен је да је аутомобилом пресрео, а потом брутално претукао и опљачкао С. Ћ. (24) из ове општине.

Вајукић је ухапшен у сриједу, неколико часова након што је полиција на путу пронашла крвавог С. Ђ. Након хапшења, Вајукић је предат у надлежност Окружног тужилаштва Бањалука.

Све се десило у сриједу око два часа на локалном путу у Милошевцима, гдје је Вајукић својим “голфом 4” јурио С. Ћ, који је био за воланом “мерцедеса”. Вајукић га је пресрео, а потом извукао из аутомобила, на којем је искалио свој бијес. Међутим, ни то му није било довољно, па је брутално испребијао несрећног младића.

- Ударао га је толико јако да му је деформисао лице. Послије иживљавања украо му је 500 КМ, а потом га убацио у свој “голф” и одвезао. Насилник је на крају младића избацио у близини надвожњака - испричао је извор близак истрази.

Додао је да је Вајукић на дебелом минусу оставио крвавог младића и одвезао се даље. На срећу, полицијска патрола уочила је повријеђеног С. Ћ. поред пута, након чега је превезен у болницу. Све се убрзо разоткрило, па су чувари реда Вајукића сачекали у близини његове куће у Милошевцима, гдје су му ставили лисице на руке.

Мотив бруталног премлаћивања још није познат, а они који познају Вајукића нису изненађени овим бруталним нападом. Поједини мјештани испричали су да његов старији брат држи кафану у Лакташима која се налази поред локала чији је власник претучени младић. Они тврде да је Вајукић био проблематичан још од дјетињства.

- Пије од раног дјетињства. Са само девет година напио се на једној прослави, о чему се дуго причало. Прије три године је комшиници усред ноћи дошао испред куће и циглама разбио прозоре и врата. Ко зна шта би се још десило да преплашена жена, која је тада живјела са болесном мајком, није успјела да дозове помоћ. Ипак, Богдан није ухапшен због овог недјела, полиција га је само испитала. Старица је након свега била истраумирана, због чега јој се здравље погоршало - рекла је једна од комшиница.

Насилник је, према причама мјештана Милошеваца, и другим комшијама правио проблеме и сијао страх по селу.

- Једном приликом потукао се са власником продавнице и његовом женом, а другом комшији је запалио њиву. Крао је дрва и препродавао их. Надам се да ће се овај пут опаметити у полицији и да није касно за то. Он је и раније требало да буде смјештен у поправни дом или неку установу - рекао је један од мјештана Милошеваца који такође није желио да му објавимо име јер страхује да би и он могао бити жртва. Незванично сазнајемо да Вајукић живи са мајком и братом, а запослен је у предузећу “Тулумовић”.

- По селу се прича да је ускоро требало да се ожени, јер је дјевојка са којом је у вези трудна - рекао је један мјештанин.

Из Полицијске управе Бањалука, наводећи иницијале,  истакли су да Вајукића терете за разбојништво, противправно лишење слободе, изазивање опште опасности и оштећење и одузимање туђе ствари.

- Обавили смо увиђај и радимо на утврђивању околности у овом случају - рекли су у Полицијској управи Бањалука.

Претресом куће у којој станује Вајукић полиција је пронашла крваву одјећу и обућу, као и новац за који се сумња да је украден. Окружно тужилаштво Бањалука предложило је једномјесечни притвор за Вајукића пред Основним судом у Бањалуци.

- Притвор је предложен због опасности да би осумњичени боравком на слободи могао да утиче на свједоке, као и због страха да био могао да понови исто кривично дјело - навели су у Окружном суду Бањалука.+

 Претучени младић

Претучени младић превезен је Дом здравља у Лакташима, а потом због тежине повреда у Универзитетски клинички центар (УКЦ) РС у Бањалуци.

- Пацијент је задобио повреде лица које су саниране и урадили смо му додатну дијагностику. Након прегледа, он је у стабилном стању пуштен на кућно лијечење - навели су у УКЦ-у РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана