Unuk ubio djeda pa tijelo ostavio u stanu

Nebojša Tomašević
Unuk ubio djeda pa tijelo ostavio u stanu

Zenica - Malik Kasimović (20) iz Zenice uhapšen je zbog sumnje da je ubio djeda Kasima Kasimovića (77) u njegovom stanu u Masarikovoj ulici u Zenici, saznaje "Glas Srpske".

Prema nezvaničnim informacijama, unuk je djeda usmrtio najvjerovatnije prije nekoliko dana udarivši ga više puta po glavi i tijelu. Beživotno tijelo starca bilo je u stanu sve dok neko od poznanika nije došao kod njega i slučajno ga pronašao. Odmah je obaviještena policija i ustanovljeno je da je riječ o ubistvu.

Ubrzo je zbog sumnje da se može povezati s tim slučajem uhapšen starčev unuk. Motivi koji su doveli do ovog jezivog slučaja kao ni detalji zločina juče nisu bili poznati. Saznajemo da je uhapšeni Malik odranije poznat policiji po razbojništvima.

U zeničkoj policiji su, ne otkrivajući identitet stradalog i uhapšenog, kazali da je starac usmrćen tupim predmetom, ali nisu mogli da preciziraju o čemu se konkretno radi.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Aldina Ahmić potvrdila je da je zbog ovog slučaja uhapšena jedna osoba.

- Osoba koja se povezuje s ovim slučajem biće ispitana, a o svemu je obaviješteno tužilaštvo ZDK-a. Beživotno tijelo starijeg muškarca pronađeno je u kući nakon telefonske dojave i utvrđuju se uzroci smrti kao i druge okolnosti. Ne možemo da govorimo detalje jer istraga još traje - kazala je Ahmićeva.

Prema riječima Azre Alić iz Tužilaštva ZDK-a, osoba koju sumnjiče da je počinilac ubistva nalazi se u policijskom pritvoru. Ona je istakla da će osumnjičeni njima u nadležnost biti predat danas.

Ovo je još jedna u nizu porodičnih tragedija koje su se u posljednje vrijeme desile u BiH. Prije sedam dana, na svoju slavu Svetog Nikolu, 19. decembra, Miodrag Lubura (40) hicem iz pištolja usmrtio je majku Savku (75), nakon čega je istim oružjem presudio i sebi. On je zločin prijavio sestri kojoj je prije nego što je usmrtio sebe poslao poruku: "Evo, taman sam majku ubio, a sada hoću sebe".

Sličan zločin

Sličan zločin na području Zeničko-dobojskog kantona zabilježen je i 2012. godine kada je Ibro Fetić iz Vareša usmrtio djeda Ismeta (68) i njegovo tijelo držao skriveno u kući od oktobra 2012. do januara 2013. godine.

Ibro je zbog ovog zločina osuđen na 18 godina zatvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana