Унук убио дједа па тијело оставио у стану

Небојша Томашевић
Унук убио дједа па тијело оставио у стану

Зеница - Малик Касимовић (20) из Зенице ухапшен је због сумње да је убио дједа Касима Касимовића (77) у његовом стану у Масариковој улици у Зеници, сазнаје "Глас Српске".

Према незваничним информацијама, унук је дједа усмртио највјероватније прије неколико дана ударивши га више пута по глави и тијелу. Беживотно тијело старца било је у стану све док неко од познаника није дошао код њега и случајно га пронашао. Одмах је обавијештена полиција и установљено је да је ријеч о убиству.

Убрзо је због сумње да се може повезати с тим случајем ухапшен старчев унук. Мотиви који су довели до овог језивог случаја као ни детаљи злочина јуче нису били познати. Сазнајемо да је ухапшени Малик одраније познат полицији по разбојништвима.

У зеничкој полицији су, не откривајући идентитет страдалог и ухапшеног, казали да је старац усмрћен тупим предметом, али нису могли да прецизирају о чему се конкретно ради.

Портпарол Министарства унутрашњих послова Зеничко-добојског кантона Алдина Ахмић потврдила је да је због овог случаја ухапшена једна особа.

- Особа која се повезује с овим случајем биће испитана, а о свему је обавијештено тужилаштво ЗДК-а. Беживотно тијело старијег мушкарца пронађено је у кући након телефонске дојаве и утврђују се узроци смрти као и друге околности. Не можемо да говоримо детаље јер истрага још траје - казала је Ахмићева.

Према ријечима Азре Алић из Тужилаштва ЗДК-а, особа коју сумњиче да је починилац убиства налази се у полицијском притвору. Она је истакла да ће осумњичени њима у надлежност бити предат данас.

Ово је још једна у низу породичних трагедија које су се у посљедње вријеме десиле у БиХ. Прије седам дана, на своју славу Светог Николу, 19. децембра, Миодраг Лубура (40) хицем из пиштоља усмртио је мајку Савку (75), након чега је истим оружјем пресудио и себи. Он је злочин пријавио сестри којој је прије него што је усмртио себе послао поруку: "Ево, таман сам мајку убио, а сада хоћу себе".

Сличан злочин

Сличан злочин на подручју Зеничко-добојског кантона забиљежен је и 2012. године када је Ибро Фетић из Вареша усмртио дједа Исмета (68) и његово тијело држао скривено у кући од октобра 2012. до јануара 2013. године.

Ибро је због овог злочина осуђен на 18 година затвора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана