Ukrao invalidska kolica iz banjalučke Hitne pomoći

nezavisne.com
Ukrao invalidska kolica iz banjalučke Hitne pomoći

Banjaluka - Nesvakidašnja situacija odigrala se u četvrtak uveče u banjalučkoj Službi hitne pomoći kada je zasad nepoznati muškarac vješto iskoristio ljubaznost medicinskog osoblja da “posudi” invalidska kolica koja nije vratio

Naime, muškarac je, kako saznajemo, u večernjim satima došao u Službu hitne pomoći i zamolio zdravstvene radnike da posudi invalidska kolica kako bi iz auta dovezao do prijemne ambulante bolesnu majku koja ne može hodati.

“Medicinska sestra mu je naravno rekla da može da uzme kolica, što je on i uradio, ali se više nije pojavljivao”, navodi naš izvor.

Ističe da je nakon izvjesnog vremena, kada se muškarac definitivno nije vratio ni s kolicima niti s bolesnom majkom, zbunjeno i iznenađeno situacijom, medicinsko osoblje pozvalo policiju i objasnilo šta se desilo.

“U razgovoru s policijom medicinska sestra je rekla kako ništa nije ukazivalo na neku prevaru, a policija je rekla da će pregledati kamere i pokušati naći počinioca”, tvrdi naš izvor.

Iz Doma zdravlja Banjaluka kratko su potvrdili da je tačno da je muškarac tražio invalidska kolica da izvede bolesnu majku iz automobila i da ih nije vratio, zbog čega su pozvali policiju.

Ističu da se slične situacije ranije nisu dešavale i da su iznenađeni činjenicom da neko tako iskoristi tuđu ljubaznost.

U PU Banjaluka su rekli za “Nezavisne” da je policija u četvrtak oko 20.40, postupila po prijavi radnika Službe hitne medicinske pomoći Banjaluka da nedostaju jedna invalidska kolica i izašla na lice mjesta i da je u toku rad na utvrđivanju svih okolnosti u vezi sa zaprimljenom prijavom.

“Zaista ne mogu da vjerujem da neko može na taj način da ukrade invalidska kolica, ma koliko mu možda zaista trebala za nekog bolesnog”, rekao je naš izvor.

A malverzacija u svrhu lažne humanosti zabilježena je u Gradišci, gdje je policija podnijela Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj o krivičnom djelu prevara protiv N.N. (50), zbog sumnje da je, dovodeći u zabludu oštećene i donatore, prisvojio novčanu donaciju za oboljelog dječaka od oko 6.000 KM.

Nezvanično saznajemo da se radi o državljaninu Srbije Nenadu Nedeljkoviću.

“Ovo lice osumnjičeno je da je od septembra do decembra 2017. godine, kao ovlašteno lice udruženja građana za humanitarni rad za djecu i omladinu s posebnim potrebama, posredstvom telefonskog poziva namijenjenog za pomoć prikupilo donaciju na svoj, a ne na račun roditelja dječaka”, kažu iz PU Gradiška.

Nezvanično saznajemo da je Srbijanac bio ovlašteno lice u ime UG “Moj život je u vašim rukama” te da je uz pomoć humanitaranog broja sakupljao novac za liječenje četvorogodišnjaka iz Doboja koji boluje od leukemije, ali taj novac umjesto na račun roditelja išao je na njegov, te ga je podigao, ali ga nije dao roditeljima dječaka.

Takođe nezvanično saznajemo da se za ovog državljanina Srbije sumnja da mu ovo nije prvi slučaj zloupotrebe novca u humanitarne svrhe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana