Ukradenim autom pokušao da pregazi policajca

Nebojša Tomašević
Ukradenim autom pokušao da pregazi policajca

Banjaluka - Danijel Davidović (29) iz Dervente pri brzini od oko 80 kilometara na čas ukradenim “pasatom” je udario policajca iz Policijske stanice Derventa Nenada Ćukića i teško ga povrijedio odbacivši ga nekoliko metara od mjesta naleta.

Ovo su rekli svjedoci i vještaci u banjalučkom Okružnom sudu na početku suđenja Davidoviću optuženom za pokušaj ubistva i krađu. Zajedno s njim bio je optužen njegov sugrađanin Željan Simić (20) i to za učešće u krađi vozila. On je sa Republičkim tužilaštvom zaključio sporazum o priznanju krivice, a osuđen je na kaznu od 3.000 KM.

Povrijeđeni Đukić je u sudu ispričao da su u noći između 18. i 19. decembra 2015. godine dobili informaciju da je vozač koji je “pasat” ukrao u Derventi skrivio nesreću u Brodu i da bježi prema Derventi.

- Odmah smo organizovali patrole da ga presretnemo i pronađemo. Sa dvojicom kolega otišao sam u Gornje Kolibe jer smo pretpostavili da će oni tuda proći pošto smo imali informaciju da idu prema naselju Zborište jer hoće da prodaju vozilo na auto-otpadu - kazao je Đukić.

Dodao je da je u nekom momentu čuo jak zvuk vozila i u daljini uočio da ide ukradeni “pasat”, pa je pokušao da ga zaustavi.

- Podigao sam ruku, a vozač je kada je došao blizu naglo smotao prema meni. Odskočio sam uvis, ali me vozilo udarilo i odbacilo, te sam pao u nesvijest. Više se ne sjećam. Ne znam da li je htio da me pregazi ili nije. Od zadobijenih povreda još se nisam oporavio - rekao je Đukić.

Njegov kolega Dejan Santrač kazao je da je prije nego je vozilo udarilo Đukića vozač naglo dodao gas.

- Po zvuku se činilo kao da mijenja brzinu, a zatim naglo skreće na Đukića. Udara ga i odbacuje nekoliko metara, nakon čega se zanosi slijeće s puta i udara u banderu. Prišao sam odmah Đukiću da mu pomognem, dok je drugi kolega otišao do vozila i savladao vozača i suvozača - rekao je Santrač.

Vještak sudske medicine Željko Karan kazao je da je u pomenutom događaju Nenad Đukić zadobio teške povrede opasne po život.

- Imao je višestruke povrede, napukla mu je lobanja, iščašeno rame i povrijeđena koljena - kazao je Karan.

Vještak saobraćajne struke Vojislav Subotić utvrdio je da je “pasat” prije udara u policajca Đukića išao oko 83 kilometra na čas.

- Naletna brzina na policajca bila je oko 78 kilometara na čas. Vozač je Đukića kao i on njega na tom mjestu mogao da uoči s udaljenosti od oko 160 metara - pojasnio je Subotić.

Optužnica

Danijela Davidovića (29) i Željana Simića (20) optužnica tereti da su u noći između 18. i 19. decembra lani u Derventi u Njegoševoj ulici ukrali “pasat” koji su pokušali da prodaju na dva auto-otpada na području Broda.

Zatim su s tim vozilom bježeći udarili policajca Nenada Đukića i teško povrijedili. Vozilo su prethodno nudili na prodaju licu po nadimku Brena iz Broda, ali je on odbio da ga kupi, pa su se s njim uputili ka naselju Zborište na drugi auto-otpad. Tokom vožnje Davidović je  u namjeri da pobjegne  vozilom naletio i udario policajca Đukuća koji je pokušao da ih zaustavi u mjestu Gornje Kolibe kod Dervente.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana