Украденим аутом покушао да прегази полицајца

Небојша Томашевић
Украденим аутом покушао да прегази полицајца

Бањалука - Данијел Давидовић (29) из Дервенте при брзини од око 80 километара на час украденим “пасатом” је ударио полицајца из Полицијске станице Дервента Ненада Ћукића и тешко га повриједио одбацивши га неколико метара од мјеста налета.

Ово су рекли свједоци и вјештаци у бањалучком Окружном суду на почетку суђења Давидовићу оптуженом за покушај убиства и крађу. Заједно с њим био је оптужен његов суграђанин Жељан Симић (20) и то за учешће у крађи возила. Он је са Републичким тужилаштвом закључио споразум о признању кривице, а осуђен је на казну од 3.000 КМ.

Повријеђени Ђукић је у суду испричао да су у ноћи између 18. и 19. децембра 2015. године добили информацију да је возач који је “пасат” украо у Дервенти скривио несрећу у Броду и да бјежи према Дервенти.

- Одмах смо организовали патроле да га пресретнемо и пронађемо. Са двојицом колега отишао сам у Горње Колибе јер смо претпоставили да ће они туда проћи пошто смо имали информацију да иду према насељу Збориште јер хоће да продају возило на ауто-отпаду - казао је Ђукић.

Додао је да је у неком моменту чуо јак звук возила и у даљини уочио да иде украдени “пасат”, па је покушао да га заустави.

- Подигао сам руку, а возач је када је дошао близу нагло смотао према мени. Одскочио сам увис, али ме возило ударило и одбацило, те сам пао у несвијест. Више се не сјећам. Не знам да ли је хтио да ме прегази или није. Од задобијених повреда још се нисам опоравио - рекао је Ђукић.

Његов колега Дејан Сантрач казао је да је прије него је возило ударило Ђукића возач нагло додао гас.

- По звуку се чинило као да мијења брзину, а затим нагло скреће на Ђукића. Удара га и одбацује неколико метара, након чега се заноси слијеће с пута и удара у бандеру. Пришао сам одмах Ђукићу да му помогнем, док је други колега отишао до возила и савладао возача и сувозача - рекао је Сантрач.

Вјештак судске медицине Жељко Каран казао је да је у поменутом догађају Ненад Ђукић задобио тешке повреде опасне по живот.

- Имао је вишеструке повреде, напукла му је лобања, ишчашено раме и повријеђена кољена - казао је Каран.

Вјештак саобраћајне струке Војислав Суботић утврдио је да је “пасат” прије удара у полицајца Ђукића ишао око 83 километра на час.

- Налетна брзина на полицајца била је око 78 километара на час. Возач је Ђукића као и он њега на том мјесту могао да уочи с удаљености од око 160 метара - појаснио је Суботић.

Оптужница

Данијела Давидовића (29) и Жељана Симића (20) оптужница терети да су у ноћи између 18. и 19. децембра лани у Дервенти у Његошевој улици украли “пасат” који су покушали да продају на два ауто-отпада на подручју Брода.

Затим су с тим возилом бјежећи ударили полицајца Ненада Ђукића и тешко повриједили. Возило су претходно нудили на продају лицу по надимку Брена из Брода, али је он одбио да га купи, па су се с њим упутили ка насељу Збориште на други ауто-отпад. Током вожње Давидовић је  у намјери да побјегне  возилом налетио и ударио полицајца Ђукућа који је покушао да их заустави у мјесту Горње Колибе код Дервенте.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана