Украдена ауте растављали и продавали дијелове

Небојша Томашевић
Украдена ауте растављали и продавали дијелове

Добој - Слободан С. (30), Јовица К. (25) и Ђорђе Т. (28) из Сокоца осумњичени су да су у протеклих пет година учествовали у крађама аутомобила на подручју Добоја, која су скривали у шуми на подручју Олова гдје су их растављали и затим продавали дијелове, сазнаје “Глас Српске”.

Према непотврђеним информацијама Слободан С. већ налази у притвору због раније почињених кривичних дјела на подручју ФБиХ. Јовица К. је приведен, саслушан и пуштен да се брани са слободе. Осумњичени Ђорђе Т. је у бјекству и за њим јер расписана потјерница.

Извор близак истрази је казао да је осумњичена тројка била дио добро организоване криминалне групе у којој је свако имао своју улогу.

- Слободан, Јовица и Ђорђе имали су задатак да преузимају украдена возила и да их сакрију. Постоје одређене индиције да су они аута растављали у једном селу, а дијелове продавали на разним аутоотпадима и другим купцима - казао је извор близак истрази.

Додао је да се сумња да је поменута криминална група украла већи број возила углавном произвођача “Фолксваген”.

Из Полицијске управе Добој, наводећи иницијале осумњичених, саопштили су они у крађи возила учествовали од 2012. до јуна 2017. године.

- Против С. С, Ј. К. и Ђ. Т. сви из Сокоца поднесен је извјештај Окружном тужилаштву у Добоју којим их теретимо да су починили три крађе и исто толико тешких крађа. Они су на основу договора помагали појединим особама у крађи возила на подручју Добоја. Украдена аута су затим скривали на подручју Олова у ФБиХ - појаснили су у ПУ Добој.

Истакли су да су осумњичена лица идентификована у сарадњи са Управом криминалистичке полиције МУП-а Републике Српске и МУП-а Зеничко-добојског кантона.

Извор близак истрази је казао да је осумњичени Слободан С. познат одраније по кривичним дјелима. Он је у ранијем периоду сумњичен за крађе на подручју ФБиХ.

Пронађена возила

Полиција је у оквиру истраге против осумњичене тројке пронашла шест аутомобила који су украдени у ранијем периоду.  Сви аутомобили су произвођача “фолксваген”.

Три пронађена возила украдена су у Добоју током прошле године, затим  2016. и 2012. године. За остала три је утврђено да су украдени у Дервенти, Модричи и Броду. Крађа у Дервенти почињена је 2007. године, а у Модричи и Броду 2017.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана