Ухапшено више особа у акцији Задруга: Склапањем фиктивних уговора о запослењу опрали милионе КМ

faktor.ba
Ухапшено више особа у акцији Задруга: Склапањем фиктивних уговора о запослењу опрали милионе КМ

Сарајево - У наставку оперативне акције кодног назива „Задруга", чија је реализација почела јутрос по налогу Тужилаштва Кантона Сарајево (КС), припадници Министарства унутарашњих послова КС (МУПКС) ухапсили су више особа, осумњичених за организовани криминал у вези с прањем новца и злоупотребом положаја или овлаштења.

Фактор незванично сазнаје да су ухапшени руководиоци неколико фирми, који су преко агенција које се баве посредовањем при запошљавању "С леадер" и "Леадинг" из Сарајева, опрали десетине милиона конвертибилних марака.

На терет им се ставља да су у периоду од 2010. године па до данашњег хапшења, као чланови организоване криминалне групе, новац прали склапањем фиктивних уговора о запошљавању.

Портпарол Тужилаштва КС Азра Бавчић рекла је за Фену да засада није могуће говорити о детаљима, те потврдила да се акција наставља, као и да је претресима обухваћено 30 локација.

Додала је да се планиране активности реализују под надзором Тужилаштва КС-а и у координацији с МУП-ом КС, Пореском управом Федерације БиХ, Државном агенцијом за истраге и заштиту (СИПА) и Обавјештајно-сигурносном агенцијом БиХ (ОСАБиХ).

Више информација о току и резултатима споменуте акције биће познато накнадно.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана