Ухапшено лице због давања лажних информација о несталом Хаџићу

Агенције
Ухапшено лице због давања лажних информација о несталом Хаџићу

Сарајево - Лице чији су иницијали С.Е. из Тузле ухапшено је због лажних информација које је пласирало у медијима и породици Ел Емина Хаџића из Какња, несталог 4. јануара, саопштио је данас МУП Зеничко-добојског кантона.

У саопштењу се подсјећа да је прије неколико дана у сарајевском "Дневном авазу" објављена информација, коју су преузели други медији, да је извјесни Мирза из Зенице контактирао новинара ових новина и рекао да је нестали младић отет због наводних дугова према лицима у Њемачкој.

Из МУП-а су додали да су одмах након што су службеници криминалистичке полиције добили та сазнања извршене провјере ради утврђивања идентитета и проналажења овог лица и да је утврђено да је ријеч о лицу С.Е. из Тузле, које је и раније осуђивано због кривичног дјела лажно пријављивање.

Лице С.Е. јуче је лишено слободе на подручју Тузле и потом спроведено у службене просторије Управе полиције МУП-а Зеничко-добојског кантона.

Обављеним разговором са тим лицем, те другим предузетим радњама, као и криминалистичком обрадом, утврђено је да је ухапшено лице новинару "Дневног аваза" и породици несталог младића, дало апсолутно нетачне и измишљене податке и информације које се тичу Хаџићевог нестанка, наглашава се у саопштењу.

Против лица С.Е. биће достављен извјештај због постојања основа сумње да је починило кривично дјело лажно пријављивање.

Након пријема информације о Хаџићевом нестанку на излетишту Понијери код Какња, Полицијска станица Какањ расписала је потрагу, која још није дала резултат.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана