Ухапшени у акцији “Таргет” признали да је дрога њихова

Небојша Томашевић
Ухапшени у акцији “Таргет” признали да је дрога њихова

Бањалука - Осумњичени за шверц наркотика Лука Томашевић (25) из Бањалуке признао је тужиоцу да је његова дрога пронађена у викендици у бањалучкој улици Франца Шуберта, док је његов саучесник Владимир Сумоња (28) казао да с тим нема везе и да се случајно нашао у викендици, али је признао да је дрогу пронађену у његовом стану набавио и користио за личну употребу, сазнаје “Глас Српске”.

Осумњичени су ово испричали током испитивања у бањалучком Окружном тужилаштву, које им је јуче предложило и одређивање једномјесечног притвора. Сумоња је казао да је набављао веће количине наркотика од по 50 до 60 грама за износ од 250 КМ, те да му је било јефтиније да купује веће количине. Томашевић је признао да је набављао дрогу и имао намјеру да је препрода, али га је у томе спријечила полиција. Он је, осим тога, изјавио да је болестан, те је тужиоцу предао медицинску документацију којом то доказује.

Сумоња и Томашевић ухапшени су у петак у бањалучком насељу Шибови, гдје их је полиција затекла с наркотицима у викендици. Када су угледали полицију, почели су да галаме и уништавају наркотике. Говорили су: “Шта ћемо сада, брате?”, “Попадаћемо, не гине нам затвор”, “Бацај прах у судопер и пуштај воду”. Након тога су на полицајце бацили твора из викендице, али ни то им није помогло да избјегну лисице. Након хапшења полиција је у викендици и претресом станова осумњичених пронашла више од два килограма наркотика. Пронађено је око 2,4 килограма сканка, 218 грама спида, те 131 грам екстазија. Осим дроге, у поменутој викендици пронађена је и опрема за лабораторију за производњу дроге. Заједно са Томашевићем и Сумоњом ухапшена је и А. Д, дјевојка једног од осумњичених, која им је и омогућила да користе викендицу њеног оца. Тужилаштво овај двојац терети да су заједно набављали, препакивали и препродавали наркотике. На то, кажу у тужилаштву, указује и чињеница да су заједно затечени у викендици, те тегле с наркотицима које су пронађене код њих, а које су биле обиљежене на исти шифрован начин. Тужилаштво за њих тражи притвор због бојазни да ће уништити доказе и утицати на свједоке.

Познат

Сумоња је познат полицији по ранијим кривичним дјелима а до сада је осуђиван седам пута. Два пута је осуђен управо због шверца наркотика. Током 2011. у бањалучком Окружном суду осуђен је на три године робије због препродаје марихуане и спида. Током 2012. у бањалучком Основном суду добио је годину затвора због шверца наркотика. Осуђиван је и за оштећење туђе ствари, напад на службено лице, насилничко понашање и наношење тешких повреда. Осумњичени Томашевић до сада је био неосуђиван и није познат по кривичним дјелима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана