Uhapšeni pljačkaši tržnog centra „Bingo“

Srna
Uhapšeni pljačkaši tržnog centra „Bingo“

Sarajevo - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Kantona Sarajevo uhapsili su Enisa Mrava i Sašu Martinovića koji su bili u bjekstvu nakon pljačke tržnog centra „Bingo“ u Bugojno i poslovnice u Hadžićima.

Opštinski sud u Sarajevu odredio im je jednomjesečni pritvor, kao i Mugdimu Omanoviću, Harisu Priganicu i Mirzi Turkoviću, koji su uhapšeni ranije.

S obzirom da im je već određen jednomjesečni pritvor, Mrav i Martinović će biti direktno prebačeni u Kazneno-popravni zavod „Miljacka“, prenosi portal „Kliks“.

„Moj branjenik je priznao krivična djela pljačke u Bugojnu i Hadžićima. Kod njega je pronađeno 12.000 KM“, rekao je Omar Mehmedbašić, koji je izabrani branilac osumnjičenog Mrava.

Pritvor petorki je određen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli uticati na svjedoke, prikrivati dokaze ili ponoviti krivično djelo, te da bi boravkom na slobodi došlo do uznemirenja javnosti.

Napadači su u nedjelju, 10. decembra, oko 19.00 časova nasilno otvorili bočna vrata tržnog centra, a zatim su uz prijetnju oružjem prema pripadnicima obezbjeđenja oteli skoro 64.000 KM, te pobjegli vozilom „audi A4“.

Nekoliko časova poslije pljačke, bugojanski policajci pronašli su izgorjeli „audi A4“ u naselju Goruša.

„Bingo“ u Hadžićima opljačkan je 22. oktobra, a Federalna uprava policije /FUP/ saopštila je da je ukupno oteto skoro 170.000 KM.

Omanovića, Priganicu i Turkovića uhapsili su pripadnici Federalne uprave policije u noći sa ponedjeljka i utorka, 11. na 12. decembar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana