Uhapšeni pljačkaši tržnog centra Bingo u Hadžićima i Bugojnu, ukrali 170.000 KM

Nebojša Tomašević, klix.ba
Uhapšeni pljačkaši tržnog centra Bingo u Hadžićima i Bugojnu, ukrali 170.000 KM

Bugojno - Pripadnici Federalne uprave policije sinoć su uhapsili tri razbojnika koji su u nedjelju uz prijetnju automatskim puškama i pištoljem ukrali 64.000 KM iz tržnog centra Bingo u Bugojnu, pobjegli Audijem te ga naknadno zapalili. Iste osobe se sumnjiče i za raniju pljačku poslovnice ovog trgovačkog lanca u Hadžićima kod Sarajeva.

Riječ je o osobama inicijala M. O., P. H. i T. MU. iz Sarajeva. U intenzivnoj potrazi za razbojnicima učestvovali su službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK, PU Bugojno i PS Bugojno te Obavještajno-sigurnosne agencije BiH.

„Dana 11/12. decembar 2017. godine u saradnji s MUP-ovima Kantona Sarajevo i Srednjobosanskog kantona lišene su slobode tri osobe te izvršeno ukupno šest pretresa stanova, prilikom čega su pronađeni predmeti izvršenja krivičnog djela ili koji potječu iz izvršenih krivičnih djela. Prilikom pretresa pronađene su automatske puške, pištolji, maske, veće količine novca, panciri, uniforme s natpisom 'policija', rotaciona svjetla, registarske tablice te drugi predmeti koji su korišteni za izvršenje navedenih krivičnih djela ili potječu iz njihovog izvršenja. Takođe, prilikom pretresa oduzeta su četiri motorna vozila za koja se sumnja da su korištena za izvršenje razbojništava ili su kupljena novcem koji potječe iz počinjenih razbojništava“, navedeno je u saopštenju FUP-a.

FUP je saopštio kako je ukupna otuđena suma novca blizu 170.000 KM.

U toku je kriminalistička obrada nad uhapšenim osobama koje će nakon obrade zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivična djela organizovanog kriminala, razbojništva i teške krađe biti predati Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo na daljnje postupanje.

Podsjećamo, počinioci oružane pljačke su u nedjelju oko 19 sati nasilno otvorili bočna vrata tržnog centra. Zatim su uz prijetnju oružjem prema zaštitarima otuđili novac u iznosu blizu 64.000 KM te pobjegli vozilom marke Audi A4 u nepoznatom pravcu. Nekoliko sati poslije pljačke bugojanski policajci pronašli su izgorjeli Audi A4 u naselju Goruša.

Dana 22. oktobra opljačkan je Bingo u Hadžićima nedaleko od Sarajeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana