Ухапшени пљачкаши тржног центра Бинго у Хаџићима и Бугојну, украли 170.000 КМ

Ухапшени пљачкаши тржног центра Бинго у Хаџићима и Бугојну, украли 170.000 КМ 12.12.2017 13:08 | Небојша Томашевић, klix.ba

Бугојно - Припадници Федералне управе полиције синоћ су ухапсили три разбојника који су у недјељу уз пријетњу аутоматским пушкама и пиштољем украли 64.000 КМ из тржног центра Бинго у Бугојну, побјегли Аудијем те га накнадно запалили. Исте особе се сумњиче и за ранију пљачку пословнице овог трговачког ланца у Хаџићима код Сарајева.

Ријеч је о особама иницијала М. О., П. Х. и Т. МУ. из Сарајева. У интензивној потрази за разбојницима учествовали су службеници Сектора криминалистичке полиције МУП-а СБК, ПУ Бугојно и ПС Бугојно те Обавјештајно-сигурносне агенције БиХ.

„Дана 11/12. децембар 2017. године у сарадњи с МУП-овима Кантона Сарајево и Средњобосанског кантона лишене су слободе три особе те извршено укупно шест претреса станова, приликом чега су пронађени предмети извршења кривичног дјела или који потјечу из извршених кривичних дјела. Приликом претреса пронађене су аутоматске пушке, пиштољи, маске, веће количине новца, панцири, униформе с натписом 'полиција', ротациона свјетла, регистарске таблице те други предмети који су кориштени за извршење наведених кривичних дјела или потјечу из њиховог извршења. Такође, приликом претреса одузета су четири моторна возила за која се сумња да су кориштена за извршење разбојништава или су купљена новцем који потјече из почињених разбојништава“, наведено је у саопштењу ФУП-а.

ФУП је саопштио како је укупна отуђена сума новца близу 170.000 КМ.

У току је криминалистичка обрада над ухапшеним особама које ће након обраде због постојања основа сумње да су починиле кривична дјела организованог криминала, разбојништва и тешке крађе бити предати Кантоналном тужилаштву Сарајево на даљње поступање.

Подсјећамо, починиоци оружане пљачке су у недјељу око 19 сати насилно отворили бочна врата тржног центра. Затим су уз пријетњу оружјем према заштитарима отуђили новац у износу близу 64.000 КМ те побјегли возилом марке Ауди А4 у непознатом правцу. Неколико сати послије пљачке бугојански полицајци пронашли су изгорјели Ауди А4 у насељу Горуша.

Дана 22. октобра опљачкан је Бинго у Хаџићима недалеко од Сарајева.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица