Ухапшени Аднан Шерак враћен у зенички затвор

Срна
Ухапшени Аднан Шерак враћен у зенички затвор

Сарајево - Бјегунац из Казнено-поправног завода /КПЗ/ Зеница Аднан Шерак, који је синоћ ухапшен у Сарајеву, враћен је у зенички затвор, потврдила је Срни портпарол МУП-а Кантона Сарајево Сувада Кулдија.

Шерак је од 22. октобра био у бјекству након допуста из затвора у Зеници гдје се налазио на издржавању седмогодишње казне због убиства Џенана Џаке.

“Шерак је ухапшен синоћ у 21.00 час на подручју Друге полицијске управе. Он је већ у поноћ предат службеницима КПЗ Зеница”, рекла је Кулдија.

Она је додала да даље активности по питању овог затвореника нису у надлежности МУП-а Кантона Сарајево, те да ће оне бити предузете у КПЗ Зеница.

У овој казнено-поправној установи Срна није могла да добије никакву информацију о Шераковом хапшењу и повратку у затвор, јер је на подручју Федерације БиХ данас нерадни дан.

Шераку, који је годинама познат по вршењу различитих кривичних дјела, одобрен је захтјев да му се издржавање седмогодишње затворске казне прекине на мјесец дана како би родитељима помогао да цијепа дрва.

Након што се није вратио у зенички затвор, за њим је расписана потјерница.

Врховни суд Федерације БиХ је прије годину дана укинуо пресуду Кантоналног суда у Зеници којом је Шерак 2015. године осуђен на седам година затвора јер је насмрт претукао затвореника Џаку. Предмет је враћен Кантоналном суду у Зеници на поновни поступак.

Шерак је ухапшен синоћ у сарајевском насељу Маријин двор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана