Ухапшен насилник који је ударио младића прије смрти

Н. Т.
Ухапшен насилник који је ударио младића прије смрти

Грачаница - Полиција је ухапсила Н. Х. (43) због сумње да би могао да буде одговоран за смрт Мухамеда Вехабовића (28) из Велике Бријеснице код Грачанице који је преминуо у петак у породичној кући, сазнаје “Глас Српске”.

Вехабовића су познаници у четвртак око поноћи донијели кући у бесвјесном стању. Његовој родбини испричали су да је он јако пијан, те су отишли. Младић је, нажалост, већ сутрадан преминуо, па је обавијештена полиција и Кантонално тужилаштво Тузла. Портпарол тог тужилаштва Адмир Арнаутовић изјавио је да је обдукцијом утврђено да је Вехабовић преминуо због повреде главе.

- У току је истрага како би било утврђено како је повријеђен и шта се десило. Полиција у Грачаници саслушава свједоке. Записници о изјавама свједока, као и налаз обдукције биће достављени тужилаштву, након чега ће бити донесена одлука о овом случају - објаснио је Арнаутовић.

Потврдио је да ће тужилаштву највјероватније бити предато једно лице, али није желио да потврди његов идентитет.

Породица покојног младића одмах је посумњала да је убијен, након чега је на њихов захтјев и урађена обдукција која је потврдила црне сумње. Убрзо је клупко почело да се одмотава, а сазнајемо да је полицији од велике помоћи био свједок чији се идентитет држи у тајности.

- Према изјави свједока, младића је у локалу ударио Н. Х. и након ударца Вехабовић је пао са столице и ударио главом о бетон. Тада је изгубио свијест. Познаници су га однијели кући, гдје је преминуо - испричао је извор из полиције.

Према незваничним информацијама, ухапшеног Н. Х. терете за убиство из нехата. Након трагичне смрти Вехабовића на друштвеним мрежама је покренута и група “Правда за Мухамеда”, чији је циљ утврђивање тачних околности убиства.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана