Ухапшен мигрант осумњичен да је насилно покушао скинути дјевојчицу у Бихаћу

Агенције
Ухапшен мигрант осумњичен да је насилно покушао скинути дјевојчицу у Бихаћу

Бихаћ - Након што су у МУП-у УСК прије неколико дана потврдили да је непознати мигрант из Пакистана осумњичен за кривично дјело блудне радње над тринаестогодишњакињом у Бихаћу, из Тужилаштва УСК данас су, ипак, навели да се за наведено дјело терети мигрант из Шри Ланке те да је осумњичени, у међувремену, лишен слободе.

Рад на овом предмету протеклих дана, а по налогу Тужилаштва УСК, проводио је Сектор криминалистичке полиције МУП-а УСК.

"Након што су проведене истражне радње од стране Сектора криминалистичке полиције Управе полиције Министарства унутрашњих послова УСК Бихаћ, под надзором овог Тужилаштва, лице Н. Р, мигрант из Шри Ланке, лишен је слободе и идентифициран је као лице против којег постоји основана сумња да је извршио ово кривично дјело", истакли су из Тужилаштва УСК.

У међувремену је оцумњиченом одређен једномјесечни притвор због постојања основане сумње да је извршио кривично дјело блудне радње те због постојања околности које указују на опасност од бјекства.

"Одлучујући о приједлогу Кантоналног тужилаштва УСК Бихаћ, Опћински суд у Бихаћу је рјешењем од 10.11.2018. године одредио једномјесечни притвор према осумњиченом Н. Р.", потврдили су из Тужилаштва.

Подсјећамо, прије неколико дана полицијски службеници Полицијске станице Бихаћ, обиласком обале ријеке Уне и обављајући редовне задатке, затекли су шест мигранта из Шри Ланке. Мигранти су тада полицијским службеницима показали мјесто гдје се налази непозната женска особа.

Прегледом терена у жбуњу пронађена је тринаестогодишњакиња, након чега су сви мигранти позвани у просторије Полицијске станице Бихаћ и с њима су истражиоци обавили разговор. Из МУП-а су тада навели да је са тринаестогодишњакињом обављен разговор у присуству мајке, као и службеника ЈУ Центра за социјални рад те да је она изјавила да јој је непознати мигрант с подручја Пакистана покушао насилно скинути одјећу те да су затечени мигранти отјерали Пакистанца. Испоставило се, ипак, да је у питању био мигрант из Шри Ланке.

Тужилаштво УСК Бихаћ наставља са предузимањем даљњих истражних радњи неопходних за расвијетљење овог кривичног дјела.

(Клиџ.ба)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана