Ученик хтио да убије првог на кога наиђе?

Невена Бунић
Ученик хтио да убије првог на кога наиђе?

Прњавор - Домар у Основној школи “Иво Андрић” у Кулашима код Прњавора Миленко Панчић (58) тешко је повријеђен када га је сјекиром из чистог мира напао ученик Н. П. (15).

Све се десило у сриједу око седам часова ујутро прије почетка наставе, а хорору у школи није претходила било каква расправа. Домар, који ради и као ложач, дошао је раније да потпали ватру у пећи. Испред школе је био и ученик Н. П. који је такође дошао прије других ученика и наставника. Поздравио је домара који је потом ушао у котловницу да наложи ватру.

- Ученик је ушао за њим и прикрао му се иза леђа, а домар га није чуо јер је пећ била прегласна. Малољетник је узео сјекиру и њоме ударио Панчића по глави. Престрављени домар је, крвав, кренуо да бјежи. Ученик га је сустигао и ударио још два пута, а потом је оставио сјекиру поред оближњег споменика - испричао је извор “Гласа Српске”.

Тада су наишли директор школе Жељко Рудоњић и један мјештанин, који живи у близини школе. Кад су угледали повријеђеног домара који дозива помоћ, директор је позвао полицију и кренуо у потрагу за нападачем, док је Панчића поменути комшија одвезао у Дом здравља у Прњавор.

- Испрва нисам знао ко је повриједио Миленка. Пошто сам мислио да је нападач близу, дјеци која су долазила у школу говорио сам да се одмакну, као и Н. П. који се појавио са мајком. Путем телефона сам позвао комшију који је возио Панчића и казао му да га испита о нападачу. Био сам шокиран кад ми је рекао да га је напао ученик. Пришао сам дјечаку и мајци и рекао им да сачекају полицију - испричао је Рудоњић.

Повријеђени домар је превезен у Универзитетски клинички центар РС у Бањалуци, док је Н. П. наводно на испитивању у полицији показао убилачке намјере и зато је пребачен на психијатријско лијечење.

- Малољетник је испитан у складу са одредбама Закона о заштити и поступању са дјецом и малољетницима. Сумњичимо га за покушај убиства. О случају је обавијештен тужилац за малољетнике Окружног тужилаштва Бањалука према чијим инструкцијама се предузимају даље мјере - навели су у Полицијској управи Бањалука.

Према незваничним информацијама, он је из чистог мира напао домара, јер је тог јутра “хтио да убије првог ко наиђе”. Он је, наводно, у школи и раније правио мање несташлуке, а био је на разговору код педагога и психолога. Дјечакова мајка ради у продавници у близини школе. Родитељи осталих ученика које смо затекли испред школе рекли су нам да су у страху за своје малишане од када су чули шта се десило. Већина њих одлучила је послије тог напада да прати своју дјецу на наставу.

Домар стабилно

Повријеђени домар смјештен је у Служби за неурохирургију у УКЦ РС у Бањалуци и тренутно је његово здравствено стање стабилно.

- Пацијент М. П. је примљен са вишеструким посјекотинама по глави и фрактуром лобање - саопштено је из УКЦ РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана