Učenici u Tesliću se potukli zbog simpatije

N. B.
Učenici u Tesliću se potukli zbog simpatije

Teslić - Šesnaestogodišnjak iz Teslića završio je sa teškom povredom vilice kada ga je u srednjoj školi “Nikola Tesla” u Tesliću udario učenik (18), a dvojac se navodno sukobio zbog zajedničke simpatije, saznaje “Glas Srpske”.

Sve se desilo u ponedjeljak za vrijeme odmora u hodniku škole, a učenici su se navodno dogovorili o mjestu i vremenu okršaja.

- Srednjoškolci su se sastali i naočigled drugih učenika osamnaestogodišnjak je šakom u glavu udario “suparnika”. Nakon toga je otišao kao da se ništa nije desilo, a sukob je trajao nekoliko sekundi - rekao je izvor “Glasa Srpske”.

Povrijeđeni šesnaestogodišnjak je potražio pomoć u teslićkom Domu zdravlja, a potom je zbog težine povreda prebačen u dobojsku bolnicu “Sveti apostol Luka”. Zaposleni u teslićkom Domu zdravlja pozvali su policiju, rekavši im da je maloljetnik povrede najvjerovatnije zadobio u tuči.

Policija je ispitala cijeli slučaj, kao i rukovodstvo škole.

- Tačno je da je jedan učenik napao drugog. O svemu smo obavijestili i Centar za socijalni rad, kao i roditelje učenika. Formiraćemo komisiju koja će utvrditi odgovornost učesnika tuče, nakon čega ćemo odlučiti o visini kazne, koje inače idu od smanjenja vladanja do isključenja - rekao je direktor u srednjoj školi “Nikola Tesla” Veljko Jotanović.

Nezvanično saznajemo da su obojica učenika i ranije pravili nestašluke u školi, a obojica su sinovi policajaca.

U Policijskoj upravi Doboj rekli su da rade na rasvjetljavanju slučaja i da je u slučaj uključen tužilac za maloljetnike Okružnog tužilaštva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana