Ubistvo u Banjaluci: Muškarac likvidiran u sačekuši, ranjena djevojka prebačena u UKC

srpskainfo.com
Ubistvo u Banjaluci: Muškarac likvidiran u sačekuši, ranjena djevojka prebačena u UKC

Banjaluka - U sačekuši u Banjaluci noćas je ubijen D.O. dok je djevojka koja je bila s njim ranjena i prebačena je u UKC RS, saznaje Srpskainfo.

U trenutku pucnjave auto je bilo u pokretu, a napadač je uspio pobjeći. U toku je velika policijska akcija i potraga za napadačem.

Uviđaj je trajao cijelu noć i prisustvovao je republički javni tužilac Svjetlanka Bijelić. Republičko tužilaštvo se inače angažuje kada su u pitanju ubistva sa potpisom mafije.

Policija je blokirala dio Kozarske ulice od skretanja za Zeleni most do Tranzita.

Izvor iz istrage otkriva da je ubica sačekao žrtvu u trenutku kada je automobilom skretao u ulicu u kojoj stanuje.

– Ubica se sakrio iza drveta i kada je automobil usporio ispalio je više rafala u D.O. koji je preminuo na mjestu ubistva – izjavio je izvor Srpskainfo.

Hici su pogodili i djevojku koja je bila sa D.O. u autu i koja je, prema posljednjim informacijama, stabilnog zdravstvenog stanja.

Kako saznajemo, policija je već privela više osoba iz kriminalnog miljea i u toku su saslušanja.

Stanari iz obližnje zgrade pričaju da su čuli rafalnu pucnjavu.

– Nešto prije ponoći čuo sam rafal pred zgradom. Izašao sam na balkon i u prvi momenat nisam ništa vidio, ali se ubrzo pojavila policijsko vozilo sa rotacijama – ispričao je stanar koji je želio ostati anoniman.

Na mjesto ubistva neprestano su dolazili najviši funkcioneri MUP RS, među kojima i načelnik Policijske uprave Banjaluka Željko Spasojević, te inspektori Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana