Убио се оптужени за ратне злочине

nezavisne.com
Убио се оптужени за ратне злочине

Сански Мост- На локалитету Раданово поље, неколико километара од Лушци Паланке, Општина Сански Мост, синоћ је пронађен аутомобил у којем се налазило беживотно тијело мушкарца.

Како сазнају "Независне", ради се о Мићи Прашталу (74), познатијем по надимку Кудра, којег је Тужилаштво БиХ оптужило за ратни злочин против човјечности почињен у прољеће 1992. године у мјестима Саница и Хрустово, на подручју Кључа и Санског Моста.

"Полицијској станици у Санском Мосту дојављено је како се на поменутом локалитету налази возило и у њему беживотно тијело старијег мушкарца. Утврђено је како се ради о М.П. из Лушци Паланке. Припадници полиције су, под надзором кантоналног тужиоца, на лицу мјеста обавили увиђај и установљено је како је смрт наступила употребом ватреног оружја. Према до сада доступним информацијама и резултатима истраге ријеч је о самоубиству", рекла је портпарол МУП-а УСК, Снежана Галић.

"Независне" незванично сазнају како је Праштало одузео себи живот пуцајући у главу из ловачке пушке.

Праштала су тачно прије годину дана у Лушци Паланци ухапсили припадници СИПА и он се налазио под истрагом тужиоца из Посебног одјела за ратне злочине Тужилаштва БиХ.

Суд Босне и Херцеговине је у јануару ове године потврдио оптужницу против њега. Оптужница га је теретила да је од маја до септембра 1992. године судјеловао у оквиру широког и систематичног напада ВРС-а, Територијалне одбране и припадника милиције усмјереног против цивилног становништва муслиманске и хрватске националности на подручју опћине Сански Мост и Кључ.

Суђење Прашталу започело је у мају ове године, а он је уз одређене мјере забране, пуштен да се брани са слободе.

Према ријечима мјештана Лушци Паланке, он се у родно мјесто вратио прије десетак година и од тада је живио повучено бавећи се ловом који је био његова велика страст. Такођер, према тим информацијама, у последње вријеме био је болестан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана